Sunt zeci de părinți care au apelat disperați la oamenii legii, după ce au fost la un pas de a-și pierde copiii din cauza drogurilor. Potrivit unor surse din anchetă, DIICOT și IPJ Prahova ar fi fost sesizate de multă vreme despre aceste practici, dar investigațiile au fost blocate.
Această rețea de droguri operează prin intermediul Instragram și folosește două conturi atribuite unor adolescenți rebeli din Ploieși. Ei sunt cei care racolează potențialii clienți și îi conving să cumpere marfă de la ei. După ce discută pe această rețea socială, ei merg în liceele ploieștene și distribuie droguri chiar în curțile școlilor.
Conturile de Instagram folosite de această rețea sunt giovanni_babel 616 și _luca_ocb. Potrivit acelorași surse citate de Gândul, cei doi dealeri sunt și ei minori. Se pare că ar face parte dintr-o organizație și mai mare care se aprovizionează cu substanțe interzise din București.
Dealerii din această rețea duc zilnic droguri în liceele și parcurile din Ploiești altor adolescenți minori. Printre substanțele interzise se numără pastile cu amfetamină mascate sub numele de “speed”, “fast” sau “uppers”, cannabis, marijuana sau chiar pastile de Extasy.
Părinții elevilor care au ajuns victime ale acestei rețele au sesizat poliția, însă nu s-a luat vreo măsură. Ancheta este blocată. Depozitele unde cei doi dealeri, potrivit informațiilor obținute de Gândul, își ascund “marfa” se află într-un bloc de pe strada Jianu din Ploiești, undeva foarte aproape de Gara de Sud din oraș. Conform informațiilor din plângerile depuse la DIICOT, acolo ar locui cel puțin unul dintre cei doi dealeri de droguri, o serie de copii mergând seara pentru a-și cumpăra doza de stupefiante.
Conform IJP, Poliția din Ploiești a primit mai multe sesizări despre acest caz, dar instrumentarea dosarului ar fi fost predată către DIICOT Prahova, acolo unde ancheta s-a blocat de mai multe săptămâni.
„Vă mulțumim pentru interesul dumneavoastră în domeniul protejării tinerilor împotriva flagelului legat de consumul de droguri și analizăm cu atenție fiecare sesizare înregistrată la Serviciul nostru. După cum știți, cercetarea penală nu este publică, motiv pentru care nu vă putem oferi relații suplimentare în legătură cu activitățile noastre. Acestea devin publice doar la momentul finalizării cercetărilor”, a declarat procurorul Liviu Matei, de la DIICOT, pentru Gândul.