Cum ar putea fi evitat valul al TREILEA. Medicul susține că ce de-al treilea val va fi diferit deoarece persoanele vârsnice vor fi imunizate, iar tinerii vor fi afectați. De asemenea, Radu Țincu a precizat că situația s-a accelerat în România deoarece nu s-a finalizat vaccinarea grupelor vulnerabile.
”Toate pandemiile evoluează în valuri. Aceste valuri pandemice există în decursul unei pandemii. Acum ne îndreptăm spre valul trei pentru că s-au redeschis școlile, restaurantele, industria HORECA s-a redeschis. Acest val al treilea va fi oarecum diferit pentru că persoanele vârstnice vor fi imunizate și atunci va exista o răspândire comunitară în rândul tinerilor” , a declarar Radu Țincu în exclusivitate la Romania TV.
Citește și: Valeriu Gheorghiţă vrea centru de tip drive-thru pentru a treia etapă a campaniei de vaccinare anti-COVID
Cum ar putea fi evitat valul al TREILEA. Medicul susține că singura modalitate prin care valul al treila va fi diminuat este prin luarea din intensitate a acestuia. Radu Țincu susține că apariția vaccinului Johnson and Johnson în Europa va fi un pas important în lupta cu pandemia.
”În acest moment situația s-a accelerat peste tot în România pentru că nu am reușit să finalizăm vaccinarea grupelor vulnerabile, 60% dintre cei care fac dializa. Va trebui să accelerăm vaccinarea grupelor vulnerabile pentru a ne asigura că nu fac o forma severă. Persoanele tinere se vor îmbolnăvi în continuare de COVID, știind că persoanele tinere dezvoltă foarte rar forme severe. Pe 15 martie se deschide platforma de înscriere pentru toată populația” , susține medicul.
”Există posibilitatea să diminuăm acest val luând din intensitatea acestui val. Este important faptul că Johnson and Johnson a fost aprobat în America și apșteptăm să vină și în Europa” , a mai declarat acesta.
Citește și: Bilanţ vaccinare 2 martie 2020. Aproape 40.000 de persoane au fost imunizate în ultimele 24 de ore!
Specialiștii anunță că ne apropiem de valul trei al pandemiei
Apar tot mai multe declarații ale specialiștilor, în ultima vreme, legate de un posibil val trei al pandemiei de coronavirus. În acest context, Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, vine cu noi recomandări pentru români.
Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, a explicat pentru B1 TV ce înseamnă o mască calitativă, dar și care este cel mai eficient mod în care două măști pot fi purtate în același timp.
„Atunci când ne uităm la o mască de protecție este extrem de importantă calitate materialului din care este alcătuită. Cu cât este o țesătură mai densă, cu atât gradul de filtrare este superior, dar sa nu uitam ca este extrem de important și modul în care fixam masca la nivelul feței, etanșeitatea măștii pe față. În ultima perioadă au apărut dispozitive care reușesc să fixeze mult mai bine masca, nu în spatele urechii, ci în spatele extremității cefalice” , a declarat aceasta.