Bananele sunt unele dintre cele mai iubite fructe atât de cei mici, cât și de cei mari. În plus acestea sunt și foarte bogate în minerale și vitamine, ceea ce înseamnă că pot reprezenta gustarea perfectă, care să fie și ultra gustoasă, dar și utilă din punct de vedere nutritiv. Totuși foarte puțină lume știe cum ar trebui depozitate bananele. Este bine să le ținem în frigider.
Citește și: De ce nu e bine să ținem laptele UHT în frigider. Foarte puțină lume știe ce conține acest produs de la Lidl
Aceste fructe tropical sunt o decizie extraordinară atunci când poftim la ceva dulce. Le putem găsi în orice piață sau supermarket și în plus sunt extrem de sănătoase. În primul rând, bananele au un conțiunt extrem de ridicat de potasiu, care în medie se ridică la 350 mg la 100 de grame. Pe lângă potasiu, bananele mai au și nenumărate minerale precum fosfor, acid folic, vitamina C și vitamina B6. Sportivii le preferă, în special, pentru conținutul lor ridicat de magneziu, care îi ajută în prevenirea crampelor musculare și în recuperare.
Universitatea din Cambridge a realizat un studiu care arată că bananele nu îngrașă, ba mai mult sunt chiar utile în curele de slăbire, deoarece după ce mănânci un singur fruct te simți „plin”, pofta de mâncare fiind tăiată.
Totuși, bananele au o problemă și anume faptul că se oxidează foarte repede. Pentru că vrem să evităm acest lucru alegem să le punem la frigider, în speranța că le vom putea prelungi durata de viață. Chiar și așa, ele capătă o culoare neagră. Acest lucru se întâmplă pentru că la temperaturi scăzute bananele eliberează o enzimă, care în reacție generează o substanță închisă la culoare. Temperatura ideală la care acestea ar trebui să stea se situează în jurul valorii de 15 grade Celsius.
Un mod prin care poți să conservi aceste fructe pentru o perioadă mai lungă de timp este să acoperi ambele capete ale bananei cu folie transparentă, în acest mod vei putea să amâni maturarea fructului. Totodată, dacă ele sunt în „ciorchine” ar fi bine să nu le separi una de alta.
O altă variantă ar fi să pui bananele într-o punga de plastic, alături de o jumătate de lămâie. După aceea ar trebui să închizi bine punga și să le păstrezi în frigider. După câteva zile vei observa că în pungă va fi puțin condens din cauza apei din fructe, însă coaja bananelor va fi în formă perfectă. Încă o variantă ar fi să le învelești într-un ziar până să le bagi la frigider.
Citește și: Pericolul la care te expui dacă ții în frigider ambalaje de plastic