Cum arată acum viața oamenilor din Kiev. Coadă uriașă la magazin. „A fost sărbătoare când au băgat carne. Oamenii nu au mai mâncat de multă vreme ceva proaspăt”

A trecut aproape o lună de la începutul războiului din Ucraina, însă viața oamenilor din Kiev merge mai departe. Oamenii se bucură acum când magazinele vând pâine sau carne și când sunt zile cu puține alerte de atacuri aeriene ca să poată ieși din casă.
Filip Stan
21 mart. 2022, 08:58
Cum arată acum viața oamenilor din Kiev. Coadă uriașă la magazin.
Cum arată acum viața oamenilor din Kiev. Coadă uriașă la magazin.

Olena are grijă de copiii din zone de conflict în 2014. „Pentru majoritatea ucrainenilor, conflictul a început pe 24 februarie anul acesta, dar pentru mine, a început din 2014”, a povestit ea.

Tânăra lucra cu familii de pe linia de contact a conflictlui, în Donbas. „Lucram cu copiii și cu familiile lor împreună cu profesorii și educatorii care se ocupau de acești copii. Le ofeream sprijin pentru a deprinde abilități de bază, pentru a putea face față stresului, să le dezvoltăm reziliența, sprijin psihosocial și mental”, a explicat Olena pentru Libertatea.

Femeia a povestit că timp de două zile a fost nevoită să stea în casă din cauza războiului. Iar atunci când e alertă de atac aerian nu poate să meargă nici măcar la magazin sau farmacie. „Primim și SMS cu avertizarea. Ieri am avut patru dimineața și două noaptea, cu o zi înainte au fost șapte”.

Coadă uriașă la magazin la Kiev. „Totul este închis, birouri, servicii publice, tot, cu excepția magazinelor și farmaciilor. Dar rafturile din magazine sunt aproape goale”. Merg ca roboții la magazin, privesc rafturile goale, se întorc acasă, vorbesc la telefon cu cei dragi, citesc știrile. Apoi un eveniment cum este faptul că magazinele au primit o marfă nouă animă tot cartierul. „La magazinul de lângă casa mea, un mic supermarket, au adus niște carne, a fost sărbătoare. Oamenii nu au mai mâncat carne și nimic proaspăt de mult. Nu se găsesc legume proaspete sau pește, sau carne. Atunci am fost fericiți și s-a epuizat totul cam în jumătate de oră. Oamenii nu mai au ce mânca, dar de vreo 5 zile, au început să livreze pâine în magazine. Nu există însă lapte, brânză, nimic”, spune Olena.

Odată cu începerea războiului, Olena a început să ia legătura cu psihologul ei, iar în fiecare zi se gândește dacă să plece și ea din țară. Una dintre variantele ei ar fi să vină în România. „Am vizitat România de câteva ori, am prieteni acolo, îmi place foarte mult și bucătăria, și oamenii. Dar nu este doar decizia mea, ci și a oamenilor care îmi sunt apropiați, a rudelor”, spune femeia.

Citește și Unde se va negocia pacea dintre Rusia și Ucraina. Volodimir Zelenski a făcut anunţul: „Acesta este locul potrivit”

Citește și O nouă alertă! Rusia a lansat noi rachete hipersonice asupra Ucrainei

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
S-a pus limită la banii cash. Anunț pentru cei care retrag numerar la bancomat. Banca te obligă
Playtech.ro
Cine sunt românii care vor avea pensia mărită cu 700 de lei. Ce se întâmplă până pe 15 august
DailyBusiness
METEO. ANM anunță ce îi așteaptă pe români în luna august
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Cea mai fină ciocolată de casă. Rețeta de care nu te poți sătura
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
David Popovici explică succesul victoriei de la JO 2024. Ce a făcut după startul cursei, asta i-a adus AURUL
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Asociația de proprietari nu are niciun drept. Anunț pentru proprietarii de apartament care au câini sau pisici
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Marina rusă începe exerciții majore implicând flotele sale
MediaFlux
BETTY SALAM, cum n-a fost VĂZUTĂ NICIODATĂ! EXCLUSIV PAPARAZZI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!