Cum arată analizele unui bolnav de covid. Amin Zahra, medic anestezist ATI, trage un semnal de alarmă pentru cei care preferă să se trateze de acasă sau recurg la tratamentele minune ale unor medici.
”Oricât de sănătoși și de neatinși ne simțim, de puternici și în floarea vârstei, din păcate, mai devreme sau mai târziu, uneori viața, ne poate da o lecție și ne poate pune pe toți în genunchi. Așa arată analizele unui bărbat în vârstă de 50 de ani, fără alte boli asociate. A stat acasă 12 zile, fiind convins că este doar o simplă răceală și merge tratată cu orice.
Și atunci, de ce a ajuns la spital?
Pentru că tratamentul minune recomandat de anumiți “medici” nu a funcționat și pentru că nu mai putea respira, a ajuns la noi având o saturație de 40 % cu afectare pulmonară 100 %, așa cum este descris și în CT.
Din păcate nu este primul caz de genul și ceea ce este si mai trist este faptul că sunt din ce în ce mai mulți pacienți așa.
Uităm de valoare și principii, punem prețuri și etichete, sfidăm reguli, existența celor din jur și ne simțim semizei…Suntem nemulțumiți, de măsurile luate, suntem nemulțumiți că am fost “închiși”, suntem nemulțumiți de reguli/restricții și lista ar putea continua.
Mai bine am avea grijă de noi, să ne gândim cum să ne protejăm și să ieșim întregi și sănătoși din pandemia asta, atât fizic cât și psihic”, spune Amin Zahra, medic ATI Timişoara, într-o postare pe Facebook.
Reamintim că până duminică, 28 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 936.618 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Alte 4.439 de cazuri – în scădere față de ultimele două zile – de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore în România. Bilanțul a ajuns la 936.618 de îmbolnăviri, potrivit datelor furnizate duminică de Grupul de Comunicare Strategică.