Cum arată animalul care i-a uimit pe zoologi. Pisica-vulpe a fost descoperită recent pe o insulă, iar localnicii sunt în șoc

Un nou tip de animal a fost descoperit pe o insulă din Franța. Cercetătorii au început să îl studieze, deoarece originea lui este neclară. Provizoriu, această specie a fost numită „pisică-vulpe” datorită asemănării ei cu cele două animale.
Alina Costache
13 nov. 2023, 12:32
Cum arată animalul care i-a uimit pe zoologi. Pisica-vulpe a fost descoperită recent pe o insulă, iar localnicii sunt în șoc
Cum arată animalul care i-a uimit pe zoologi. Pisica-vulpe a fost descoperită recent pe o insulă, iar localnicii sunt în șoc

Cercetătorii specializați în zoologie au fost uimiți odată cu descoperirea unui nou tip de animal. Această creatură neobișnuită, cunoscută sub numele de pisica-vulpe, a fost identificată pe Insula Corsica din Franța.  Desi experții nu au reușit să identifice cu precizie specia din care face parte această nouă creatură, aceasta a primit deja o poreclă potrivită aspectului său distinct de „pisica-vulpe.”

Citește și: Iluzie optică. Găsește pisica ascunsă în bucătărie, dacă vrei să îți testezi capacitatea de concentrare și atenția la detalii

Responsabilii de la Oficiul Național de Vânătoare și Animale Sălbatice din Franța au descoperit 16 exemplare ale acestei creaturi pe teren. Cu toate acestea, datele sugerează că numărul lor ar putea fi mai mare, deoarece animalele s-ar putea ascunde în locuri izolate și ar putea exista zeci de exemplare neidentificate.

Comparativ cu pisicile domestice, această specie unică de animal este mai mare și are coadă și dinți proporțional mai mari. Pisica-vulpe își face apariția mai ales în timpul nopții, iar specialiștii susțin că aceasta ar putea proveni dintr-o specie originară din Africa.

„Am studiat ADN-ul ei și ne-am putut da seama că diferă de pisicile sălbatice europene, Felis silvestris silvestris. E mai apropiată de pisica de pădure africană, Felis silvestris lybica, însă încă nu i-am descoperit identitatea exactă,” a declarat Pierre Benedetti, reprezentant al Oficiului Național de Vânătoare și Animale Sălbatice, potrivit AFP.

Eșantionarea genetică distinge în mod clar pisicile cu coadă inelată din Corsica de felinele din pădurile continentale și de pisicile domestice. Deși seamănă în unele privințe cu pisicile de casă, pisica-vulpe și câștigat numele datorită lungimii sale de 90 de centimetri de la cap la coadă, cât și cozii sale distincte, cu vârful negru și cu inele. Alte caracteristici distinctive includ dungile de pe labele din față, labele din spate „foarte întunecate” și burta roșcată. Blana densă și mătăsoasă este un repelent natural pentru purici, căpușe și păduchi.

„Pisica-vulpe face parte din mitologia noastră ciobănească. Din generație în generație, ciobanii povesteau despre cum pisicile de pădure atacau ugerele oilor și ale caprelor lor”, a declarat Carlu-Antone Cecchini pentru AFP, în 2019, șeful misiunii privind pisicile de pădure din cadrul Oficiului Național de Vânătoare și Faună Sălbatică, care acum face parte din OFB.

Descoperirea unei linii genetice unice este un pas esențial pentru asigurarea și conservarea corespunzătoare a speciilor pe cale de dispariție.

Citește și: Ce înseamnă când vezi pisica neagră. Aduce cu adevărat GHINION sau, dimpotrivă, NOROC?

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Aceasta este temperatura la care trebuie setat aerul condiționat vara. Puțini știu cât de important e
Capital.ro
Statul NU mai dă BANI. Decizia lovește în zeci de mii de români. Au anunțat vineri, 5 iulie
Playtech.ro
Când intră pensiile pe card în iulie 2024. Pe ce dată se fac plățile
DailyBusiness
BNR, anunțul momentului pentru românii cu credite! Ce se întâmplă cu dobânda de referință?
Adevarul
Cum a rămas România fără uriașele păduri seculare. Planul eșuat al lui Ceaușescu de reîmpădurire a țării
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Permisul auto, tot mai greu de obținut. Intră în vigoare reguli draconice
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Locul de basm supranumit 'Elveția României'. Se află la 406 km de București și puțini turiști au auzit de el
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Statul te obligă să declari. Noua regulă impusă din 1 iulie. Te oprește în trafic și te amendează
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Mircea Geoană a depus cerere la OSIM pentru marca ‘Mircea Geoană 2024 președinte’
MediaFlux
Prințul William, DEZVĂLUIRI INCREDIBILE despre PRINȚESA DIANA
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!