Cercetătorii specializați în zoologie au fost uimiți odată cu descoperirea unui nou tip de animal. Această creatură neobișnuită, cunoscută sub numele de pisica-vulpe, a fost identificată pe Insula Corsica din Franța. Desi experții nu au reușit să identifice cu precizie specia din care face parte această nouă creatură, aceasta a primit deja o poreclă potrivită aspectului său distinct de „pisica-vulpe.”
Responsabilii de la Oficiul Național de Vânătoare și Animale Sălbatice din Franța au descoperit 16 exemplare ale acestei creaturi pe teren. Cu toate acestea, datele sugerează că numărul lor ar putea fi mai mare, deoarece animalele s-ar putea ascunde în locuri izolate și ar putea exista zeci de exemplare neidentificate.
Comparativ cu pisicile domestice, această specie unică de animal este mai mare și are coadă și dinți proporțional mai mari. Pisica-vulpe își face apariția mai ales în timpul nopții, iar specialiștii susțin că aceasta ar putea proveni dintr-o specie originară din Africa.
„Am studiat ADN-ul ei și ne-am putut da seama că diferă de pisicile sălbatice europene, Felis silvestris silvestris. E mai apropiată de pisica de pădure africană, Felis silvestris lybica, însă încă nu i-am descoperit identitatea exactă,” a declarat Pierre Benedetti, reprezentant al Oficiului Național de Vânătoare și Animale Sălbatice, potrivit AFP.
Eșantionarea genetică distinge în mod clar pisicile cu coadă inelată din Corsica de felinele din pădurile continentale și de pisicile domestice. Deși seamănă în unele privințe cu pisicile de casă, pisica-vulpe și câștigat numele datorită lungimii sale de 90 de centimetri de la cap la coadă, cât și cozii sale distincte, cu vârful negru și cu inele. Alte caracteristici distinctive includ dungile de pe labele din față, labele din spate „foarte întunecate” și burta roșcată. Blana densă și mătăsoasă este un repelent natural pentru purici, căpușe și păduchi.
„Pisica-vulpe face parte din mitologia noastră ciobănească. Din generație în generație, ciobanii povesteau despre cum pisicile de pădure atacau ugerele oilor și ale caprelor lor”, a declarat Carlu-Antone Cecchini pentru AFP, în 2019, șeful misiunii privind pisicile de pădure din cadrul Oficiului Național de Vânătoare și Faună Sălbatică, care acum face parte din OFB.
Descoperirea unei linii genetice unice este un pas esențial pentru asigurarea și conservarea corespunzătoare a speciilor pe cale de dispariție.
Citește și: Ce înseamnă când vezi pisica neagră. Aduce cu adevărat GHINION sau, dimpotrivă, NOROC?