Cum arată casa lui Nicolae Furdui Iancu de la Alba Iulia. Vila de 1.000 de metri, un mix între clasic și modern, se învârte după soare

Nicolae Furdui Iancu este unul dintre cei mai apreciați artiști de muzică populară din Transilvania. Legat dintotdeauna de familie, de locurile în care a copilărit, artistul și-a pus dragostea pentru aceste locuri nîn cântecele sale.
Irina Dumitrescu
15 feb. 2024, 11:16
Cum arată casa lui Nicolae Furdui Iancu de la Alba Iulia. Vila de 1.000 de metri, un mix între clasic și modern, se învârte după soare

Nicolae Furdui Iancu s-a născut în comuna Sohodol din județul Alba. Artistul are, în Sohodol, o casă de basm care, inițial, a aparținut bunicilor, și, de asemenea, este și proprietarul unei vile în Alba. Pentru casa bunicilor, pe care artistul a amenajat-o după bunul plac, a ales stilul rustic.

Cum arată casa lui Nicolae Furdui Iancu de la Alba Iulia

În schimb, vila din Alba Iulia, care are o suprafață de 1.000 metri pătrați, este un mix între clasic și modern. Aceasta are etaj, mai multe camere și o piscină în curte. În living, Nicolae Furdui Iancu are o masă impunătoare, iar mobila din lemn este frumos sculptată. Casa este plină de icoane vechi. În living, interpretul are o cruce masivă sculptată în lemn, agățată de perete. Aceste însemne religioase vorbesc despre credința nestrămutată pe care Nicolae Furdui Iancu a avut-o întotdeauna.

Încă de mic copil mi s-a insuflat această dragoste față de proprietate, dragoste față de familie, pentru că de aici se naște dragostea față de poporul tău și față de țara în care te-ai născut. Părinții mei erau oameni simpli. Tata era conducător auto, nu mai e în viață, mama încă trăiește. Mama era casnică, o familie de muncitori. Eu mai am o soră, doi copii”, a povestit Nicolae Furdui Iancu, într-un interviu mai vechi la Acces direct.

Artistul este, la bază, învățător

În copilărie, Nicolae Furdui Iancu a trăit cât se poate de simplu. Nu avea mai nimic din ce are astăzi, dar, cu toate astea, acele vremuri aveau farmecul lor și se simte încă extrem de atașat de acea perioadă a vieții lui.

Am avut o copilărie simplă, dar frumoasă. Mergeam în vacanțe la bunici. Eu în jurul meu nu am văzut decât câmp și pădure, umblam desculț vara, prin iarbă, prin rouă. Bunicii mei aveau animale, aveam grijă de animale. De mic asta am văzut în jurul meu”, mai spunea artistul.

Citeste si EXCLUSIV Cum arată casa lui Călin Donca. De când a ieşit din închisoare, milionarul a dezvoltat o relaţie specială cu glia: „Grădinăritul nu înseamnă doar muncă, ci şi uniunea cu pământul”

Artistul știa de mic că își va face carieră din cântecul popular. Și-a descoperit vocația încă de când era la grădiniță. Fiind absolvent de Liceu Pedagogic, este învățător de meserie. Nu și-a găsit, însă, menirea în meseria de dascăl, așa că a continuat pe drumul ales încă de la grădiniță, cel al interpretării cântecului popular.

Mă solicita doamna educatoare. Cântam destul de bine. Am cântat în școală generală, apoi am urmat cursurile Liceului Pedagogic. Sunt dacăl de meserie. Am profesat 10 ani, aici, în Albă Iulia. În 1979 m-am stabilit la Albă Iulia”, a dezvăluit Nicolae Furdui Iancu.

Ce avere are Nicolae Furdui Iancu

În 2008, artistul s-a gândit să intre și în viața politică și a candidat pentru un post de consilier judetean in Alba. Nu a prins un loc de consilier, însă a fost obligat să-și completeze declarția de avere. Din documentul completat în august 2008, reiese ca Furdui Iancu deținea, la acea vreme, un teren agricol, două forestiere (in suprafata totală de 2,5 hectare) și unul intravilan, o casă de locuit în Alba-Iulia și o casă de vacanță în Poiana Sohodol, precum și trei masini. De asemenea, acesta era proprietarul unei păduri de 2,5 hectare.

Citeste si Imagini impresionante! Cum arată casa de 400.000 de dolari în care locuiește Nadia Comăneci în SUA. Trecătorii rămân cu gura căscată de fiecare dată

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Domnitorul român care a sfârșit în exil după ce a câștigat multe bătălii importante pentru apărarea patriei. A fost înmormântat la Viena ca împărații
Capital.ro
Codul Rutier se modifică. Legea care te lasă fără PERMIS Se aplică pe toți șoferii
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
UE, ultimatum pentru România! Când trebuie prezentat planul pentru micșorarea deficitului bugetar
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
România Pitorească. Micul colț de rai unde soarele răsare de două ori într-o zi
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Trebuie să devină obligatoriu. Anunțul ce face România de rușine: Să recunoaștem...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Ministrul slovac al Culturii acuză minoritatea LGBTQ+ pentru scăderea ratei fertilității în Europa
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!