Cum arată cea mai scumpă casă din America. Locuința cu 21 de dormitoare și 42 de băi nu este doar cea mai mare casă de pe pământ, dar prețul ei de nouă cifre o face, de asemenea, cea mai scumpă proprietate personală de pe piață din istoria americană.
Conacul – care este numit în mod adecvat „Cel” – a durat opt ani până a fost construit și a necesitat forța de muncă a peste 600 de muncitori.
Noile fotografii prezentate în Architectual Digest oferă o imagine clară asupra casei recent finalizate, care a fost proiectată de arhitectul Paul McLean și aranjată de designerul de interior Kathryn Rotondi.
Perechea a fost înrolată pentru a crea castelul contemporan de producătorul de film Nile Niami, care deține cei cinci acri de teren pe care este așezat conacul.
Structura este înconjurată de un șanț pe trei laturi și „pare să plutească deasupra orașului”, potrivit Architectural Digest.
De asemenea, are un garaj cu 30 de mașini, o pistă de bowling pe patru benzi și o „aripă de filantropie” pentru gale de caritate.
În plus, există cinci piscine distanțate pe tot conacul, precum și un cinematograf de 30 de locuri.
În ciuda opulenței, McLean și Rotondi au dorit să creeze o casă ușoară, strălucitoare și agitată.
Imaginile interioare arată că elementele casei au ferestre din podea până în tavan, care lasă soarele din California să mângâie întregile camere.
Casa a fost completată cu mobilier simplu, funcțional și opere de artă contemporane atrăgătoare.
„Am vrut să oferim acea viață esențială din L.A., dar pe o scară mai mare .. Pentru a permite locuinței să dea confortul locuibilității”, a declarat McLean.
Cu toate acestea, cea mai uluitoare parte a proprietății este priveliștea sa la 360 de grade, care se întinde până la Oceanul Pacific în vest și Munții San Gabriel în est.
Întregul oraș Los Angeles poate fi văzut și de pe puntea conacului de 10.000 de metri pătrați.
„Acest proiect a promis atât de multe. Era intimidant și totodată măreț”, a declarat McClean pentru Architectural Digest.
„A fost abordat cu entuziasm și a fost palpitant să creăm, dar nu cred că vreunul dintre noi și-a dat seama cât de mult efort și timp ar fi nevoie pentru a finaliza proiectul.”
Prețul cerut al casei este mai mult decât dublu față de cea mai scumpă casă vândută vreodată în America – o casă din Hamptons din statul New York care a obținut 137 de milioane de dolari în 2014.
Cu toate acestea, proprietarul Niami crede că proprietatea nu va dispăreaimediat de pe piață.
„Când ai ceva la fel de rar ca Mona Lisa, poți comanda orice vrei pentru el”, a spus el, pentru Bloomberg, anul trecut.
Casa este listată atât de The Beverly Hills Estates, cât și de Compass.
Citește și: Top cele mai bune ţări în care să lucrezi de acasă. România, pe locul trei în lume