Rolls-Royce Boat Tail este considerată cea mai scumpă maşină din lume. Cu un design inspirat din cel al ambarcaţiunilor de lux, maşina costă 23,25 de milioane de euro (20 de milioane de lire sterline). Printre dotările exclusiviste se numără un portabagaj în care există compartimente speciale pentru şampanie fină, scaune, o masă în culoarea maşinii şi chiar o umbrelă pentru cei care adoră picnicurile în aer liber, scrie Daily Mail.
Rolls-Royce Boat Tail, decapotabila grant tourer (GT), este primul dintre cele trei modele exclusiviste care au fost personalizate în aşa fel încât să se asemene cu ambarcaţiunile de lux. Primul astfel de model a fost deja comandat de un cuplu înstărit care apreciază şampania fină şi mesele în aer liber. Din acest motiv, limuzina ascunde în zona portagajului un compartiment special pentru veselă, mese rotative pentru cocktailuri, scaune şi chiar un parasolar extensibil pentru cei care vor să ia masa în preajma celei mai scumpe maşini din lume.
De asemenea, modelul Rolls-Royce Boat Tail, care este deocamdată cea mai scumpă maşină din lume, are un habitaclu personalizat în aşa fel încât să corespundă cu ceasurile de lux ale proprietarilor. Astfel, accesoriile pot fi incluse în bordul maşinii ca şi cum ar fi o parte integrantă a acestuia.
Pentru că a fost nevoie de atenţie la detalii, crearea design-ului pentru care mai scumpă maşină din lume a durat patru ani, motiv pentru care personalizarea a fost realizată după bunul plac al clienţilor care îşi doresc o maşină unică, comandată de la cunoscutul constructor britanic.
Suma care depăşeşte 23 de milioane de euro ar fi putut fi cumpărate aproape 40 de limuzine Rolls-Royce Phantom, care costă fiecare aproape 500.000 de lire sterline. De altfel, preţul la care este vândut Rolls-Royce Boat Tail este aproape cât toată averea lui Gheorghe Hagi, care se ridică la aproape 29 de milioane de euro, conform Top 300 Capital, preluat de Fanatik.
Rolls-Royce Boat Tail costă de două ori mai mult decât modelul Sweptail pe care constructorul britanic l-a vândut în 2017 cu 10 milioane de lire sterline.
Cu o lungime de 5,8 metri, decapotabila Rolls-Royce Boat Tail are patru locuri şi a fost construită la noul departament al companiei britanice din Goodwood, Sussex.
Noua maşină este inspirată din design-ul iahtului de lux din clasa J, realizat în anii ’20, şi din modelele Rolls-Royces „Boat Tail” din anii ’30. Volanul amplasat pe partea stângă dă de înţeles că maşina a fost comandată pentru a fi condusă pe tot continentul european.
Printre dotările exclusiviste se numără design-ul original care este o interpretare modernă a punții din spate a unui iaht. Este realizat dintr-un urnir special din lemn Caleidolegno gri şi negru care conţine şi incrustări din oțel inoxidabil periat. La apăsarea unui buton, zona punţii spate se deschide precum nişte aripi pentru a dezvălui un impresionant sistem de entertaining.
Maşina conţine şi două compartimente refrigerate în care pot fi stocate sticle cu şampanie fină. Băutura preferată a proprietarului este Armand de Brignac vintage, o şampanie care poate costa peste 57.000 de lire sterline sticla. În maşină există şi zona speciale pentru patru pahare, şerveţele şi alte dotări exclusiviste.
De asemenea, Rolls-Royce Boat Tail are şi dotări pentru iubitorii de fine dining. Maşina de lux are până şi în aparate pentru încălzirea mâncării şi tacâmuri realizate de Christofle of Paris şi personalizate cu inscripţia „Boat tail”.
Există şi două mese extensibile pentru cocktailuri, una pe fiecare parte, care au posibilitatea de a roti pentru a putea fi servite aperitive.
Sub capotă se află un motor Rolls-Royce de 6,7 litri V12 twin turbo, pe benzină, care dezvoltă aproape 570 de cai putere, cuplat la o cutie de viteze automată cu opt trepte.
Specialiştii companiei britanice susţin că maşina de lux oferă şi performanţe sportive. Accelerează de la 0 la 100 de kilometri pe oră în aproape cinci secunde şi atinge aproape o viteză maximă de aproape 250 de kilometri pe oră.
Citeşte şi: SURSE: Fără mască de protecție în spațiile interioare pentru persoanele vaccinate anti-Covid, de la 1 iunie