Cum arată cina ideală pentru a slăbi. Mihaela Bilic: ”Masa de seară are dublu rol”

Mihaela Bilic este celebră pentru sfaturile sale în materie de nutriție. Recent, medicul nutriționist a dezvăluit cum arată cina perfectă pentru a slăbi.
Alina Costache
27 mart. 2023, 17:20
Cum arată cina ideală pentru a slăbi. Mihaela Bilic: ”Masa de seară are dublu rol”
Cum arată cina ideală pentru a slăbi. Mihaela Bilic: ”Masa de seară are dublu rol”

Cum arată cina ideală pentru a slăbi. Chiar dacă, de-a lungul timpului, au existat numeroase dezbateri despre renunțarea la masa de seară, medicul Mihaela Bilic exclude acest lucru.

Citește și Ce mănâncă Mihaela Bilic într-o zi obișnuită. „Parizerul, merdenelele și cartofii prăjiți sunt câteva dintre slăbiciunile mele”

Cum arată cina ideală pentru a slăbi

Mihaela Bilic le recomandă celor care vor să slăbească să nu renunțe complet la cină, ci să acorde mai multă atenție la ce pun în farfurii.

“Avem voie să mâncăm după ora 6:00 seara? Ani la rând nutriționiștii ne-au creat senzația că masa de seară este periculoasă pentru siluetă. Când de fapt la finalul zilei avem nevoie de un moment de relaxare, pe lângă refacerea rezervelor de energie. Putem spune că masa de seară are dublu rol, să ne hrănească și să ne dea o stare de bine.

Ce reguli trebuie să respectăm pentru o cină perfectă? Depinde de obiectivele pe care le avem și de ora la care ne culcăm. Țineți cont că metabolismul încetinește spre seară, însă chiar și în timpul nopții organismul consumă calorii pentru funcțiile de bază. Meniul diferă dacă vrem să slăbim, să avem o digestie ușoară sau un somn odihnitor. În cazul copiilor sau sportivilor alegerile vor fi diferite”, a transmis Mihaela Bilic, pe Facebook.

Medicul susține că farfuria ideală trebuie să conțină proteine, carbohidrați și legume. Mai mult, nutriționistul le recomandă celor care vor să scape de kilogramele în plus să renunțe seara la făinoase (carbohidrați), dar și la carnea grasă sau la uleiul din salate.

“În cazul unui meniu echilibrat farfuria ideală va fi împărțită astfel: 1/3 proteine (carne pește ouă sau brânză); 1/3 făinoase (cartofi paste orez pâine) sau leguminoase boabe (fasole mazăre linte). Ultima treime va fi reprezentată de legume proaspete sau gătite, cu cat mai colorate și mai diferite cu atât mai bine.

Dacă vrem să slăbim menținem în farfurie proteinele și legumele, însă renunțăm la făinoase. Un castron mare de salată asortată cu o bucată de carne sau pește la grătar sunt cel mai bun exemplu pentru o cină de slăbit. Atenție și la aportul de grăsimi, fiecare gram are 9 cal, deci fiți zgârciți cu uleiul din salată și alegeți carnea mai puțin împănată”, a mai spus Mihaela Bilic.

De asemenea, nutriționista susține că trebuie evitate prăjelile, tocăturile și alimentele care fermentează. Iar pentru a avea un somn odihnitor, consumul brânzei la masa de seară și a preparatelor cât mai ușoare este ideal.

“Dacă vrem să dormim bine o porție de paste cu brânză e alegerea corectă. Supa cremă sau tocănițele cu legume sunt ușor de digerat. Evitați prăjelile, tocăturile și alimentele care fermentează (broccoli, varză, fasole). La capitolul desert orezul cu lapte și bananele au efect de liniștire”, a mai spus medicul nutriționist.

Citește și Cum arată cina perfectă. La ce oră ar fi indicat să luăm ultima masă și ce ar trebui să cuprindă. Mihaela Bilic: „Evitați prăjelile, tocăturile și alimentele care fermentează”

Spynews
Antonia și Cristian Marinescu de la Mireasa, sezonul 9, au aniversat trei luni de relație. Tânăra, mesaj emoționant pentru iubitul ei din afara competiției / FOTO
Bzi.ro
Teo Trandafir îl distruge pe Florin Salam! „Regele României a murit!”
Fanatik.ro
Condimentul pe care nu e bine să îl consumi vara. Dă o aromă aparte mâncărurilor, dar îți poate face rău
Capital.ro
Cod Rutier 2024. Șoferii iertați după 72 de ore. Poliția nu mai are dreptul să țină permisul
Impact.ro
Delia, poze de INFARCT! Și-a etalat posteriorul OBRAZNIC pe internet, s-a văzut TOT
DailyBusiness
Pensii mai mari pentru acești români! Anunțul făcut de ministrul Muncii
Adevarul
Scandalul OUG 84. Guvernul face un pas înapoi în privința testelor antidrog. Reacția polițiștilor și a medicilor
Spynews
Știrile Antena Stars. Alina Eremia, incident neașteptat pe scena de la Neversea. Ce a pățit artista când se afla în fața publicului: „Simțeam adrenalina” / VIDEO
Spynews
Mira și Levi Elekes, vacanță de lux în Santorini! Cum arată locul fabulos în care s-au cazat: ”E ireal de frumos” / VIDEO
Evz.ro
Vestea serii despre Florin Piersic. Îți dau lacrimile
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special
Cancan.ro
Note LIVE Bacalaureat 2024 | Rezultatele la BAC, publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Care este județul cu cea mai mare rată de promovare la Bacalaureat 2024: La nivel național aceasta a crescut cu 3,6% comparativ cu anul precedent
Capital.ro
Strict SECRET în România. Decizia care-l face fericit pe Iohannis. Ordin la Guvern
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
VIDEO Edu.ro Rezultate BAC 2024: S-au afișat notele. Scrie codul tău și află ce medii ai obținut
Trei copii răniți în urma unui accident pe DN 72 în județul Dâmbovița
MediaFlux
FLORIN CÎȚU, combinat cu O COLEGĂ de PARTID! Cine e femeia mai tânără cu 20 de ani decât el
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!