Cum arată creierul persoanelor care au murit de COVID-19. Un studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Școala de Medicină Stanford și Universitatea Saarland din Germania asupra creierului persoanelor care au murit de coronavirus a evidenţiat semne clare de inflamaţie şi afectarea circuitelor.
Cercetătorii de la Școala de Medicină Stanford și Universitatea Saarland din Germania au raportat că ceea ce au văzut seamănă mult cu ceea ce s-a observat în creierul persoanelor care au murit de afecțiuni neurodegenerative, cum ar fi boala Alzheimer și boala Parkinson.
Tony Wyss-Coray, profesor de neurologie și științe neurologice la Stanford spune că aproximativ o treime din persoanele intrnate din cauza coronavirusului raportează simptome de gândire confuză, uitare, dificultăți de concentrare și depresie.
„Creierele pacienților care au murit din cauza COVID-19 severă au arătat markeri moleculari profunzi ai inflamației, chiar dacă acești pacienți nu au prezentat semne clinice de afectare neurologică”, a spus Wyss-Coray, care este profesorul D. H. Chen II.
Oamenii de știință nu sunt de acord cu privire la faptul dacă SARS-CoV-2 este prezent în creierul pacienților cu COVID-19.
„Am folosit aceleași instrumente pe care le-au folosit- precum și alte instrumente mai definitive- și am căutat cu adevărat greu prezența virusului. Și nu am putut să-l găsim”, a spus savantul. O lucrare care descrie studiul a fost publicată pe 21 iunie în revista Nature, potrivit stirilekanald.ro.
Citeşte şi Vaccinul Pfizer ar fi legat de o afecțiune rară a sângelui, relevă un studiu din Israel