Cum arăta Ferma Dacilor înainte de incendiu. Cu aproximativ 40 de hectare de teren, complexul a fost conceput în 2013 ca un proiect familial, gândit pentru a împărtăși iubirea pentru natură și gastronomia tradițională.
Ferma avea o capacitate de până la 150 de oameni și punea la dispoziție: 21 de odăi, 4 căsuțe suspendate, 4 colibe dacice, 6 cabane în pădure și 10 locuri de campare și parcare pentru mașini și autorulote, potrivit informațiilor de pe site.
Un element distinctiv era respectul față de tradiții și natură. Cu un decor minimalist, Ferma Dacilor păstra doar utilitățile esențiale, oferind electricitate și apă caldă, dar limitând semnalul GSM și accesul la internet. Nicio cameră nu avea televizor, permițând oaspeților să se bucure de liniște și să se conecteze cu mediul înconjurător.
Camerele, fiecare cu baia lor privată, emanau farmec și confort, cu așternuturi proaspăt spălate și ferestre ce ofereau priveliști la vale și dealurile împădurite. Cabanele din pădure, așezate cu grijă, asigurau un refugiu intim în mijlocul naturii, iar căsuțele suspendate adăugau o notă de aventură.
Prețurile pentru o noapte de cazare variau, în funcție de opțiunea aleasă:
• 350 lei/noapte (single)
• 400 lei/noapte (double), cu mic dejun inclus, pentru cabanele din vie, prevăzute cu 2 paturi twin.
Ferma Dacilor era un teritoriu plin de activități recreative, oaspeții puteau să se bucure de lecții de călărie în manej sau să exploreze împrejurimile pe jos sau cu trăsura.