Cum arată locul de veci al lui Nicu Covaci. Fanii au explodat, după ce legenda muzicii rock românești a fost înmormântată în secret: „Este o greșeală”

Înmormântarea legendei muzicii rock, Nicu Covaci, a fost organizată în foarte mare secret, iar accesul în cimitir a fost restricționat pentru a păstra intimitatea ceremoniei.
Alina Costache
08 aug. 2024, 15:09
Cum arată locul de veci al lui Nicu Covaci. Fanii au explodat, după ce legenda muzicii rock românești a fost înmormântată în secret: „Este o greșeală”
Cum arată locul de veci al lui Nicu Covaci. Fanii au explodat, după ce legenda muzicii rock românești a fost înmormântată în secret: „Este o greșeală”

Miercuri seara, în Timișoara, a avut loc înmormântarea lui Nicu Covaci, într-un cadru extrem de discret, în ciuda anunțurilor inițiale care indicau data de joi, 8 august, pentru ceremonia funerară. Vestea despre decesul artistului a zguduit întreaga țară, lăsând o mare tristețe printre fani și apropiați, care au crescut cu muzica unei adevărate legende rock.

Înmormântarea a fost organizată în foarte mare secret, iar accesul în cimitir a fost restricționat pentru a păstra intimitatea ceremoniei. De altfel, porțile cimitirului au fost închise pe toată durata ceremoniei pentru a asigura confidențialitatea evenimentului.

La slujba de înmormântare, oficiată de mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan, au fost prezenţi actuali membri ai trupei, câţiva prieteni apropiaţi, precum şi partenera de viaţă a lui Nicu Covaci din ultimii peste 30 de ani.

Apoi, legendarul Nicu Covaci a fost înhumat lângă eroii Revoluției din decembrie 1989.Membrii formaţiei Phoenix au anunţat, marţi, că proiectul va continua şi că Phoenix va scoate un nou album în care se va regăsi o nouă melodie, „Nemuritorul”, care îi va fi dedicată lui Nicu Covaci.

Citește și: Ana Maria Bărbosu a depus şi ea contestaţie la TAS. Gimnasta cere reviziuirea notei de la dificultate

După ceremonia de înmormântare, mai multe persoane au vizitat locul de veci al artistului pentru a aprinde lumânări, conform Știrile Kanal D. Decizia de a organiza înmormântarea cu o zi mai devreme decât era anunțat inițial a generat reacții variate. Familia a optat pentru discreție, dar fanii și autoritățile locale nu au privit cu ochi buni alegerea. Subprefectul județului Timiș a exprimat public regretul că artistul nu a avut parte de o despărțire memorabilă din partea admiratorilor săi, într-o postare pe Facebook care a stârnit discuții ample.

În ciuda controverselor, memoria lui Nicu Covaci va rămâne vie în inima celor care l-au admirat și au apreciat contribuțiile sale artistice.

„Înmormântarea lui Nicu Covaci în secret, cu ușile cimitirului ferecate cu lacăte, este o greșeală a celor care au luat această decizie, oricine ar fi ei. Nu dezvolt, dar omul-legendă al Timișoarei merita ceva memorabil”, a scris subprefectul, pe pagina personală de Facebook.

Citește și: Crește numărul infecţiilor cu virusul West Nile în acest sezon. Încă patru persoane, infectate în ultima săptâmână

Spynews
Câte calorii are un porumb copt. Cât poți să mănânci fără să te îngrași
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Lidl bagă la ofertă produsele pe care foarte mulți români la caută. Sunt la raft de luni, 12 august 2024, au un preț excelent și se vor vinde ca pâinea caldă
Capital.ro
România nu mai tolerează. Ordin la Guvern azi, 8 august: Categoric, închisoare!
Playtech.ro
Veste bombă în cazul Sabrinei Voinea. Nota va fi modificată, nu știm nu știm dacă va fi bronz, dacă va fi argint
DailyBusiness
Anunț major! Guvernul oferă noi zile libere!
Adevarul
Cele cinci cetăți dacice din România de neuitat. Cum ajungem în cele mai misterioase locuri din Munții Carpați VIDEO
Spynews
Un nou cuplu în familia Mireasa? Cum au răspuns Bogdana și Sergiu, foști concurenți în sezonul 8, atunci când au fost întrebați dacă sunt împreună
Spynews
Fiul Anei Baniciu și al lui Edy Kovacs, obișnuit de mic cu localurile exclusiviste. Micuțul Aris, prima ieșire la restaurant cu părinții și bunicii din partea tatălui / PAPARAZZI
Evz.ro
Recentele restricții pe Valea Oltului, doar începutul. Șoferii vor de îndurat în continuare
Ego.ro
Cum a fost surprinsă Sabrina Voinea alături de iubitul ei! Imaginile au devenit publice!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
„Viața cu persoane, un coșmar” Mesajul apărut pe contul Oanei Ciocan, după despărțirea de Jador
Cancan.ro
Un român a comandat „meniul zilei” la „împinge tava” din Eforie Nord, pentru 25 de lei. Ce a primit să mănânce, de fapt
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Pensionarii din România primesc o dublă veste bună: Care este motivul pentru care aceștia trebuie să rămână acasă săptămâna viitoare
Capital.ro
RAR dă interzis pentru toți șoferii. Duce la pierderea garanției. Consecințele pot fi catastrofale
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care s-a împușcat în cap! S-a aflat ce durere îi apăsa sufletul
substantial.ro
Bulgaria interzice promovarea orientării sexuale netradiționale în școli
MediaFlux
UN NOU VIRUS face RAVAGII! ALERTĂ MONDIALĂ OMS
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!