Cum arată locul secret din avioane unde dorm stewardesele la cursele lungi! Spațiul și păturile sunt mai mici decât în submarine

Stewardesele nu se bucură de aceleași locuri luxoase precum unii pasageri în timpul zborurilor. Zonele de odihnă sunt spații sufocant de mici, ascunse în spatele aeronavei.
Ruxandra Rădulescu
18 oct. 2021, 09:25
Cum arată locul secret din avioane unde dorm stewardesele la cursele lungi! Spațiul și păturile sunt mai mici decât în submarine
Companiile aeriene

Dar, în timp ce pasagerii care apelează la companii aeriene beneficiază de avantajele fotoliilor comfortabile la clasa business și chiar de canapele pentru călătorii la clasa a doua, nu toți cei care se află la bord se bucură de același nivel de opulență, este vorba mai exact de însoțitorii de zbor.

Ascunse în spatele aeronavelor gigant, se află compartimentele minuscule în care însoțitorii de zbor își petrec timpul când iau o pauză sau când se odihnesc. Sunt numite în mod adecvat zone de odihnă ale echipajului și sunt locul unde stewardesele se relaxează atunci când trebuie să ia o pauză.

Această zonă interzisă este ascunsă de privirile psagerilor, iar accesul este integrat discret în arhitectura aeronavei pentru a proteja de vizitatorii nedoriti.

Zonele de odihnă ale echipajului pentru stwardese sunt adesea situate în spate, deasupra cabinei clasei economice. Este foarte ușor ca un simplu pasager să treacă pe lângă mica scară și ușița pe care stă scris „Doar echipaj” și să nu bănuiască că acolo se află spațiul de odihnă pentru personalul de bord.

Spațiul este inteligent construit, deoarece este ascunsă departe de pasageri într-o zonă care nu este frecventată. Pasagerii nu au văzut niciodată o stewardesă urcându-se în cușete.

Doar câțiva pași în interiorul „buncărelor” minuscule unde dorm stewardesele și nimeni nu crede că se mai află într-un avion. Nu existau scaune pentru pasageri și nici măcar ferestre în spațiu, ci doar paturi.

Doar șase paturi existau zona de odihnă a echipajului, fără prea mult loc pentru altceva. Spațiile de depozitare sunt limitate la un dulap mic, cu suport de haine pentru atârnarea uniformelor în momentele de odihnă.

Buzunarele de-a lungul culoarului principal au, de asemenea, un mic spațiu în care să stocheze alte obiecte.

Fiecare pat supraetajat este echipat cu o pernă și pătură învelite într-o centură de siguranță. Este similar cu ceea ce primesc pasagerii la clasa a doua în cabina de mai jos.

Centurile de siguranță sunt necesare în paturi în caz de turbulență. Chiar și în timpul somnului, însoțitorii de zbor trebuie să respecte regula centurii de siguranță.

În afară de o pernă, o pătură și o lampă de lectură, paturile sunt lipsite de orice formă de divertisment. Ecranele de televizorr care există pentru pasagerii din cabina de dedesubt nu se găsesc nicăieri în zona de odihnă a echipajului.

Raționamentul din spatele acestui fapt se datorează faptului că companiile aeriene vor ca personalul lor să folosească spațiul pentru ceea ce este destinat, odihnă. Vizionarea de filme sau emisiuni de televiziune ar servi doar ca o distragere de la asta.

Nimic nu împiedică pe însoțitorii de zbor să își folosească telefoanele pentru că o perdea oferă intimitate în fiecare supraetaj.

Este dificil pentru oricine să-și imagineze că cineva se poate odihni într-un spațiu atât de mic. Cu toate acestea, este o alternativă mai bună la, să zicem, ultimul rând din clasa economică.

Accesul pentru stewardese nu este prea dificil ​, necesită doar coborârea înapoi pe scările din galeră. Însoțitorii de zbor pot comunica și cu alți membri ai echipajului folosind un interfon din zona de odihnă.

Compartimentul unde se odihnesc stwardesele seamăna mai degrabă cu cele ale unei nave spațiale din viitor. O gravitație zero ar ajuta cu siguranță la deplasarea în această zonă.

Piloții, alternativ, au propriile lor zone de odihnă în partea din față a avionului, lângă cabina de pilotaj. Nu au parte de mai multe beneficii decât stewardesele.

Dar cei cu frică de spații înguste ar trebui să ia în considerare cu siguranță zona de odihnă atunci când se gândesc la o carieră de însoțitor de zbor pe distanțe lungi, relatează businessinsider.com.

DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Spynews
Fulgi de ovăz și mere! Rețeta pe care o mănânci zilnic și slăbești
Bzi.ro
Daniela Crudu, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate acum: „E bolnavă?”
Fanatik.ro
Mineralul care menține sănătatea creierului. Se include ușor în dieta oamenilor și te ajută să scapi de durerea de cap
Capital.ro
Călin Georgescu a primit verdictul final. Anunțul așteptat de România: CCR va pronunța...
Playtech.ro
Ai sau nu voie să te bagi în faţa maşinilor oprite la semafor? Legea spune clar, puţini şoferi ...
DailyBusiness
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
Adevarul
Lecțiile istoriei: ce au pățit rușii, acum 85 de ani, când au invadat Finlanda. Istoric: „Exact același lucru se întâmplă și în Ucraina”
wowbiz.ro
Cum a apărut Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, la înmormântarea lui?! Imaginile DURERII
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
Spynews
Prognoza meteo în perioada 24 februarie – 28 februarie. Valul de ger aduce temperaturi extreme. Când se încălzește vremea
Evz.ro
Ouă ochiuri. Tehnica simplă prin care gălbenușul rămâne întreg
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. Serena Williams, în costum de baie. Neverosimil: cât a putut slăbi!
kanald.ro
Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, de nerecunoscut la înmormântare! În ce ipostază neașteptată a fost surprinsă
Cancan.ro
Sora lui Andrei Perneș trăiește o reală DRAMĂ! Ce a făcut la câteva ore de la înmormântarea fratelui său
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Anunț pentru românii cu cont la bancă. NU vor primi toți banii înapoi. Statul a pus limită
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
Investigație BBC-Mediazona: Peste 95.000 de soldați ruși au murit în războiul din Ucraina
MediaFlux
ANUNȚ trist despre PAPA FRANCISC! VATICANUL a CONFIRMAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Ana-Maria Trăsnea, românca ce vrea un loc în Bundestag: O nouă șansă la alegerile din Germania