Oamenii de știință încă sunt puși în dificultate și asta pentru că nu reușesc să descopere originile unei mumii de 300 de ani. Mumia pare înghețată într-un țipăt, în timp ce își ține mâinile la gură.
Aspectul acesteia este unul înfricoșător. ,,Mumia sirenă” are solzi pe partea inferioară a corpului, iar conform Life Science aceasta are părul și unghiile care se pare că ar aparține unui om. Tot cei de la Life Science mai precizează și faptul că enoriașii ar fi mâncat solzii de la „sirene” mumificate cu scopul de a obține nemurirea.
Experții au însă o cu totul altă viziune. Cercetătorii de la Universitatea de Științe și Arte din Kurashiki au dus mumia la o tomografie computerizată pentru a vedea proveniența. Hiroshi Kinoshita, membru al Societății de Folclor din Okayama care a inițiat studiul, a declarat că în opinia lui aceasta ar fi fost fabricată pentru a fi vândută.
Mumia cu pricina ar fi fost capturată în Oceanul Pacific, în largul insulei japoneze Shikoku, între 1736 și 1741. În momentul de față aceasta este păstrată într-un templu din orașul Asakuchi. Conform teoriei lui Kinoshita se presupune că a fost creată în perioada Edo, o epocă a istoriei japoneze care se întinde între 1603 și 1867.
Citește și: Activiștii de mediu continuă să recurgă la acte de vandalism asupra artefactelor și operelor de artă
,,Cred că este făcută din animale vii și am dori să le identificăm prin scanare CT sau prin teste ADN. Seamănă cu un pește cu solzi în partea inferioară a corpului și cu o primată cu mâini și o față în partea superioară a corpului.”, măturisit acesta.
Echipa care a inestigat cazul mumiei nu a anunțat încă rezultatele, însă acestea vor fi gata până la sfârșitul anului. P.T. Barnum, a cărui viață a inspirat superproducția din 2017 The Greatest Showman, a expus un specimen similar la Muzeul său american din New York înainte ca acesta să ardă în 1865,conform The Mirror.
Din câte se pare această mumie creată din trunchiul și capul unui urangutan cusute pe jumătatea din spate a unui somon, ar fi fost capturată în largul coastelor Fiji și cumpărată ulterior de la marinarii japonezi.