Mihaela Bilic a vorbit despre cum trebuie să arate o farfurie echilibrată de mâncare. Potrivit specialistei, o astfel de farfurie are între 20-25 de centimetri ca diametru și nu trebuie să fie cu vârg. Totodată, este important ce combinații facem, deoarece, pentru a fi echilibrați, trebuie să includem toate alimentele principale.
Mihaela Bilic este una dintre cele mai cunoscute și apreciate nutriționiste din România. Ori de câte ori are ocazia, aceasta oferă sfaturi prețioase privind stilul de viață sănătos. Spre exemplu, specialista a scos în evidență importanța unei farfurii echilibrate. Potrivit acesteia, o farfurie echilibrată are 20-25 de centimetri ca diametru și nu trebuie să fie cu vârf. Pentru a ne asigura că ne luăm toți nutrienții, trebuie să avem pe jumătate din farfurie verdețuri și crudități.
„Foarte important este ce combinații facem, pentru că ideal ar fi, ca să fim echilibrați, să nu excludem nicio categorie din elementele principale. Asta înseamnă că pe această farfurie echilibrată, jumătate din suprafață o acoperim cu legume și când zic legume înseamnă verdețuri, crudități, că sunt sub formă de salată, că sunt murate, că sunt gătite, că sunt la abur, cum vreți voi, numai legume să fie. Mic amendament: toate boabele, adică fasole, mazăre, linte, năut, nu sunt legume, sunt leguminoase. Nici cartoful nu intră la categoria asta de legume, deci acolo punem frunzele, verdețurile, lucrurile care sunt colorate, dar extrem de sărace în calorii.
Cealaltă jumătate o împărțim în două și avem așa: un sfert punem proteinele: carne, pește, ouă, brânză, iar celălalt sfert îl alocăm pentru făinoase/carbohidrați. Și aici avem felia de pâine banală, dacă ne trebuie pâine, pastele sau orez sau cartof sau toate aceste boabe (mazăre, fasole, linte, năut), ele intră la categoria leguminoase pentru că au și amidon și proteine și atunci. Cu această farfurie nu avem cum să greșim la capitolul echilibru alimentar, dar și echilibru ca siluetă.”, a spus Mihaela Bilic la Pro TV.