Cum arată „Octavian” din telenovela „Secretul Mariei” la 55 de ani. Cu ce se ocupă în prezent actorul Ioan Isaiu

Cu aproape două decenii în urmă, în 2005, Ioan Isaiu rupea inimile româncelor în rolul lui "Octavian" din prima telenovelă românească, "Secretul Mariei". După ce a făcut un rol magistral alături de Anemona Niculescu în această telenovelă, a urmat încă un rol principal în telenovela "Vocea inimii", alături de Maria Dinulescu. Apoi, Isaiu a dispărut uşor-uşor din lumina reflectoarelor.
Alina Costache
30 mart. 2024, 21:33
Cum arată

Octavian din Secretul Mariei nu a mai prea fost văzut pe ecrane cam din anul 2011.  După Secretul Mariei, difuzat în 2005, şi Vocea inimii, difuzat în 2006-2007, Ioan Isaiu a mai jucat în Îngerașii (2008), Aniela (2009) și Iubire și onoare (2011), fără a avea, însă, rolul principal.

Cum arată „Octavian” din telenovela „Secretul Mariei” la 55 de ani şi cu ce se ocupă în prezent

Prin 2011, însă, Ioan Isaiu a renunţat la actorie şi şi-a încercat norocul în afaceri. Dar cum prima dragoste nu se uită niciodată, nici Isaiu nu a uitat-o şi s-a reîntors la ea.

E drept, nu pe micile şi nici pe marile ecrane, ci pe scena Teatrului Naţional din Cluj.

Am abandonat actoria și am suferit enorm, pentru că este profesia mea de suflet, iar întoarcerea a fost simplă, fără niciun regret. Cred că așa a vrut destinul, să am niște întâlniri care au devenit o afacere. 

Apoi profesia m-a făcut să am alte întâlniri care m-au determinat să mă reîntorc la actorie. Trecerile au fost bruște de fiecare dată, dar fără vreo părere de rău„, spunea Ioan Isaiu într-un interviu acordat revistei Unica în 2013.

Citeste si Gabriela Spanic este de nerecunoscut! Cum arată astăzi actrița care a făcut furori cu rolul ei din telenovela Uzurpatoarea

Chelner şi manager de restaurant în Noua Zeelandă

Ioan Isaiu și-a început cariera artistică în 1994, la 25 de ani, pe scena Teatrului Național din Cluj. Șase ani mai târziu, în 2000, actorul decide să-şi schimbe radical viaţa şi să emigreze în Asia. Alege, pentru început, Noua Zeelandă, iar câţiva ani mai târziu ajunge în Singapore.

În Noua Zeelandă, Ioan Isaiu a fost chelner, apoi a devenit manager de restaurant, după care a făcut un master în marketing management și a decis să plece în Singapore. A cunoscut un domn de origine malaysiană și a pus bazele propriei firme de impresariat artistic.

În acea perioadă, actorul a organizat numeroase concerte cu artiști printre care s-au numărat Sting, Shakira și Kylie Minogue, promovând totodată artiști români în Asia, cum ar fi formaţiile Sistem, Senzor și Amadeus.

Am dobândit stăpânirea de sine a asiaticilor. Mai ales malaysienii au o reținere în a se manifesta în public. Eu eram mai temperamental, mai agitat, vorbeam foarte franc, după care am dobândit un foarte bun control. Și am mai învățat multe preparate din bucătăria asiatică ce include în principal fructe de mare, orez, legume și condimente. Le gătesc soției și prietenilor„, povestea Ioan Isaiu în interviul acordat revistei Unica.

Citeste si Cum arată fiica lui Nick de la N&D, Andreea. La 16 ani, tânăra se înțelege de minune cu tatăl ei. Fata i l-a prezentat artistului chiar și pe iubitul ei. ”Ce să faci? Asta e situația”

A ajuns să joace în telenovela „Secretul Mariei” dintr-o întâmplare

Când s-a organizat castingul pentru rolurile din telenovela „Secretul Mariei”, Ioan Isaiu era în drum spre Vama Veche, împreună cu un prieten actor. Acesta din urmă a vrut să participe la castingul care avea loc în Bucureşti şi s-au abătut puţin din drumul lor către Vamă, pe la Romexpo.

Persoane din echipa de organizare a castingului i-au sugerat şi lui să dea o probă, prietenul a insistat şi el, iar Ioan Isaiu a cedat şi a dat castingul pentru rolul din prima telenovelă românească. Asta deşi peste doar o săptămână urma să se întoarcă în Singapore.

Mergeam cu un coleg de-al meu spre Vamă, la Stufstock. El mi-a zis să trecem prima dată pe la Romexpo, unde se ţinea castingul. El a dat castingul, doamna Simona de la casting mă întreabă dacă sunt şi eu tot pentru probe, îi zic că nu, că doar îl însoţesc pe prietenul meu. La îndemnul prietenului, la insistenţelor lor, am dat şi eu castingul, eu aveam gânduri de plecat înapoi în Singapore într-o săptărmână.

Am mers în Vamă, am petrecut până dimineaţă, pe la 11 îi sună lui telefonul, îl anunţă că a luat castingul şi mă cere la telefon că vrea să ne vadă Valeriu Lazarov în seara aceea. Am mers, m-a luat Lazarov să-mi spună că am rolul principal, ce sumă vreau. I-am zis că trebuie să mă întorc în Singapore, mi-a zis că nu mă întorc nicăieri.

Am decis cu partenerul meu din Singapore să mă întorc după ce se termină filmările la telenovelă. Producătorul mi-a zis că se filmează 40 de episoade. Au fost 140„, a povestit Ioan Isaiu la postul clujean NCNRomânia

Spynews
Fetița lovită cu mașina de șoferul minor, în Pantelimon, s-a trezit fix în ziua în care fratele său a fost înmormântat! A aflat că medicii i-au amputat piciorul, însă nu știe că băiatul a murit
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Stațiunea celebră perfectă pentru pensionari în august. E ferită de aglomerație, aici sunt cele mai mici prețuri și ai parte de liniște totală
Capital.ro
Lege pentru românii care au casă la curte. Vecinii sunt obligați. Trebuie să aibă aprobare
Playtech.ro
Of, Doamne, cât ești de frumoasă. Elena Ionescu, apariție de TOP pe plajă. A arătat TOT
DailyBusiness
Avertisment de la ANAF! SE SCHIMBĂ LEGEA
Adevarul
Prețurile din SUA care l-au șocat pe un cunoscut vlogger român. „Ceva nu-i bine cu magazinul ăsta, mai ieftin ca în București” VIDEO
Spynews
Maria Georgiana, imagini cu burtica de gravidă! Cum decurge sarcina celei mai dorite românce de pe platformele pentru adulți | VIDEO
Spynews
Imaginile care pun capăt speculațiilor. Dovada clară că la volan, în timpul accidentului din Pantelimon, era minorul în vârstă de 17 ani | VIDEO
Evz.ro
Salată de roșii coapte. Rețeta care adună aromele verii în farfurie
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
💣 de la ”Insula Iubirii”! Au divorțat, dar încă locuiesc împreună cu Tanța Blonda! 😲
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Drama ascunsă de regretatul Nicu Covaci. Mama solistului a fost ucisă cu sânge rece în urmă cu 22 de ani
Capital.ro
Proprietarii de apartamente sunt obligați să anunțe. Trebuie să obțină neapărat acest document
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Nicu Covaci: Nu mă doare nimic, dar sunt așa de amețit că...
substantial.ro
Dolce & Gabbana lansează primul său parfum pentru câini
MediaFlux
CUTREMUR în ALEGERILE din SUA! TRUMP, învins deja de KAMALA
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?