Cori Grămescu a specificat că pofta de dulce își face apariția tocmai din cauza faptului că persoanele nu ating volumul necesar de sațietate, iar de aceea simt nevoia să consume zahăr.
Zahărul acționează asupra centrilor de recompensă din creier, stimulând eliberarea de dopamină și creând un efect de dependență.
Factorii emoționali joacă un rol foarte important. Stresul, anxietatea și depresia pot declanșa pofta de dulce ca o metodă de confort emoțional. Iar ultimele sunt deficiențele nutritive. Lipsa anumitor nutrienți, cum ar fi magneziul sau cromul, poate duce la dorința de a consuma alimente bogate în zahăr.
Vedeta a menționat și ingredientele necesare pe care le folosește deseori, pentru a pregăti o omletă delicioasă și care nu îngrașă.
“Asta este șocul cel mare, pentru că de fapt, pofta de dulce vine din cauză că noi nu atingem acel volum de sațietate, nu ne este îndeajuns de stabilizată senzația de sațietate, în așa fel încât să nu mai avem căderi de energie și să nu mai avem nevoie de zahăr din acesta concentrat.
Arată bine (n.r. omleta), nu? Are dovlecei, are ciuperci, are ceapă multă și să știți că secretul în orice mâncare bună, gătită fără ulei, este să înăbușim ceapa în apă, să caramelizăm fără ulei și adăugăm legumele gradual ca să se caramelizeze zaharurile din legume și iese foarte bună mâncarea. Am pus dovlecei, am pus ciuperci, am pus ardei, multă ceapă și multe verdețuri dintr-astea de tocat.”, a menționat Cori Grămescu, la Pro TV.