Cum arată plaja din Mamaia. Lucrările de înnisipare continuă în zona Năvodari, în timp ce cele din Mamaia au deja finalizate, conform anunțului făcut de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL). În urma lucrărilor de lărgire, stațiunea Mamaia va avea din acest sezon estival o suprafață de plajă nouă de peste 50 de hectare.
Lucrările fac parte din proiectul numit ”Reducerea eroziunii costiere, faza II ( 2014-2020), fiind implementat de Adminsitrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral. Este vorba despre reducerea eroziunii costiere pentru 11 sectoare: stăvilarele Edighiol/Periboina, Mamaia, Tomis-Cazino, Agigea, Eforie, Costinești, Olimp, Jupiter-Neptun, Balta Mangalia– Venus- Aurora, Mangalia-Saturn, 2 Mai. Proiectul, cofinanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare, are o valoare de 3,8 miliarde de lei.
Citește și: RESTRICŢII pentru bucureşteni de Florii: Grupurile de peste 6 persoane sunt interzise, fără grătare
Cum arată plaja din Mamaia. Imagini după lucrările de lărgire
„Stațiunea Mamaia va avea din acest sezon estival o suprafață de plajă nouă de peste 50 ha. Lucrările de înnisipare continuă în zona Năvodari, în timp ce în stațiunea Mamaia au fost deja finalizate. Antreprenorul lucrează 24 de ore din 24, de luni până duminică, pentru ca sezonul estival să se desfășoare începând din acest an în cele mai bune condiții pentru turiști. Aceștia vor beneficia de plaje extrem de generoase în stațiunea Mamaia. Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral îi asigură pe turiști și localnici că se lucrează fără întrerupere pentru ca ei să descopere în această vară o plajă de dimensiuni spectaculoase” este mesajul transmis de ABADL pe pagina de Facebook.
În luna martie, lucrările au fost afectate pentru o perioadă scurtă de timp după ce zona din larg de unde se extrăgea nisipul nu a mai putut fi exploatată. Procurorii DNA spun că în adâncuri au fost descoperite fragmente cu potențial arheologic. Ar putea fi vorba chiar de o corabie antică. Perimetrul respectiv a fost verificat în 2017 de către arheologii de la Muzeul de Istorie din Constanța, care au trimis raportul către Ministerul Culturii.