Primul centru de vaccinare anti-COVID a fost realizat la Romexpo deoarece spaţiul permite amenajarea mai multor cabinete de vaccinare şi are mai multe căi de acces.
„Am vizitat chiar acum un centru de vaccinare, pentru că pentru a permite vaccinarea unui număr foarte mare de persoane, vorbim de mai multe milioane de persoane care vor fi vaccinate în doar câteva luni de zile, intenția este de a deschide astfel de centre de vaccinare. Este un proiect pilot, așa vor arăta centrele de vaccinare, cu o zonă de primire, o zonă de discuție cu medicul, zona de vaccinare și o zonă de așteptare după vaccinare”, a declarat, joi, Klaus Iohannis, conform Libertatea.
Centrele de vaccinare anti-COVID, precum cel de la Romexpo, trebuie să aibă căi de intrare şi ieşire diferite, precum şi camere de triaj. Mai mult, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va fi realizat şi un registru electronic în care vor fi înregistrate persoanele care se vor vaccina.
„Există un registru electronic unde vor fi înregistrate toate vaccinările, confidențial, dar este nevoie de o evidență din mai multe puncte de vedere. Specificul este că se necisită vaccinarea în două tranșe, deci persoanele care primesc aceste tipuri de vaccin, trebuie să vină de două ori, la un interval care va fi comunicat”, a mai explicat Klaus Iohannis.
Citeşte şi: Noi reguli pentru tratarea bolnavilor de COVID-19. Asimptomaticii nu necesită medicaţie
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, anunţa în urmă cu două săptămâni că săli de sport sau săli de conferinţă vor fi transformate în centre pentru vaccinarea populaţiei împotriva noului coronavirus.
Spaţiile care pot fi transformate în centre de vaccinare trebuie să permită amenajarea mai multor cabinete de vaccinare, să aibă acces din mai multe căi şi să permită organizarea organizarea de circuite.