Cum arată una din cele mai mari nave militare construite în România. Au fost lansate la Galați primele două module – VIDEO

Astăzi s-au lansat doi dintre modulele constrite pentru una dintre cele mai mari nave militare realizate în România. Ceremonia a avut loc la Şantierul Naval Damen din Galați.
Alina Costache
11 apr. 2022, 22:12
Cum arată una din cele mai mari nave militare construite în România. Au fost lansate la Galați primele două module - VIDEO

Cum arată una din cele mai mari nave militare construite în România. Combat Support Ship Den Helder, construită pentru Forţele Navale Regale se numără printr cele mai mari și cea mai modernă navă militară construită în țara noastră.

Cum arată una din cele mai mari nave militare construite în România. Au fost lansate la Galați primele două module – VIDEO

Marți, modulele vor fi transferate în docul uscat unde se vor alătura celui de-al treilea, iar ulterior va avea loc construirea ultimului modul care va completa şi finaliza corpul navei. Execuţia acesteia va continua cu suprastructura.

„Suntem încântaţi că, împreună cu subcontractorii şi furnizorii noştri, am reuşit să atingem această etapă importantă din procesul de construcţie al cărui punct final îl constituie livrarea navei în anul 2024”, a transmis Damen.

De altfel, festivitatea de punere a chilei la Nava de Suport Logistic (Combat Support Ship) / (CSS) Den Helder a avut loc în vara anului trecut.

Cea mai mare parte a proiectării navei a fost realizată ȋn Olanda, ȋn timp ce documentaţia de execuţie a fost realizată de Marine Engineering Galaţi.

Finalizarea navei și „botezul” acesteia va avea loc în 2023. După punerea ȋn funcţiune a echipamentelor, teste şi probe de şantier, nava va naviga către Den Helder unde va fi predata organizaţiei DMO. Ulterior, se vor instala accesoriile şi sistemele de luptă, apoi ȋn 2025 nava va fi livrată forţelor navale olandeze.

Citește și: Navă din Bangladesh lovită de o rachetă în portul ucrainean Olvia de la Marea Neagră. O navă cargo sub pavilion estonian s-a scufundat lângă Odesa, după o explozie
Nava a fost proiectată ȋn strânsă colaborare cu DMO şi RNLN şi are la bază conceptul navei Joint Support Ship HNLMS Karel Doorman, construită anterior tot ȋn şantierul gălăţean. Nava de aproximativ 180 de metri lungime va avea un deplasament de circa 20.000 de tone, un echipaj standard compus din 75 de membri şi poate găzdui la bordul său ȋncă 85 de persoane. Pe lângă spaţiul pentru combustibil şi muniţie destinate aprovizionării altor nave, nava dispune de spaţii suficiente pentru mai multe elicoptere şi douăzeci de containere.

Īncepând cu anul 1999, Șantierul Naval Damen Galați a livrat peste 400 de nave clienţilor din întreaga lume (printre acestea, 30 de nave militare construite pentru 13 ţări diferite, inclusiv ţări membre ale NATO și UE).

Citește și: Separatiştii ruşi anunţă cucerirea în întregime a portului Mariupol. Asediul a durat peste o lună

Spynews
”Mai rămâneam împreună”. Bogdan Cîrlan de la Insula Iubirii, despre relația cu Claudia Florescu
Bzi.ro
Teo Trandafir îl distruge pe Florin Salam! „Regele României a murit!”
Fanatik.ro
Planta care te scapă de țânțari și pe care e bine să o ai în curte sau la geam. Îi ține la distanță, iar mirosul ei e unul aparte
Capital.ro
S-a aflat ce a făcut Elena Udrea.Traian Băsescu i-a dat ordin: Ne-a păcălit pe toţi
Impact.ro
Delia, poze de INFARCT! Și-a etalat posteriorul OBRAZNIC pe internet, s-a văzut TOT
DailyBusiness
Vestea cea mare! Guvernul oferă noi zile libere plătite
Adevarul
VIDEO Reacția epică a unui britanic atunci când savurează prima dată bucate românești. „Păcat de ea, Românie, că își bat joc alții de ea”
Spynews
E periculos să consumi ouă cu două gălbenușuri, sau ouă cu micuțe cheaguri de sânge? Ce spun specialiștii
Spynews
Un tată și-a aruncat de la etajul cinci cei doi copii de 2 și 5 ani, după ce s-a certat cu soția lui. Gestul cumplit s-a terminat tragic: ”A fost sfâșietor”
Evz.ro
Carmen de la Sălciua face bani cu nemiluita. Cât cere pentru o cântare
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet
Cancan.ro
Note LIVE Bacalaureat 2024 | Rezultatele la BAC, publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Care este județul cu cea mai mare rată de promovare pentru Bacalaureat 2024: La nivel național aceasta a crescut cu 3,6% comparativ cu anul precedent
Capital.ro
Doliu în lumea medicală din România! A murit un celebru medic român. Zbor lin, zână bună!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
VIDEO Edu.ro Rezultate BAC 2024: S-au afișat notele. Scrie codul tău și află ce medii ai obținut
Aproape 1.000 de blocuri din Capitală rămân fără apă caldă pentru lucrări de reparație și modernizare a rețelei termice
MediaFlux
FLORIN CÎȚU, combinat cu O COLEGĂ de PARTID! Cine e femeia mai tânără cu 20 de ani decât el
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!