Au fost realizate pentru 3.000 de tomografii din diferite unghiuri pentru a avea o imagine cât mai clară asupra înfăţişării celor două insecte. Din cele 2.000 de imagini realizate, oamenii de ştiinţă au recreat imagini 3D ale insectelor.
Una dintre insecte este caracterizată de numărul mare de ţepi ascuţiţi. Este o specie care nu mai există în prezent.
Cealaltă insectă este un precursor al gândacului actual. Este unul dintre exemplarele cele mai vechi văzute de paleontologi.
Echipa oamenilor de ştiinţă a fost condusă de doctorul Russel Garwood. Acesta a menţionat ce îşi doreşte să obţină în viitor privind studiul acestor insecte.
„Sperăm ca acest tip de cercetare să ne permită să înţelegem mai bine biologia şi dezvoltarea acestor insecte timpurii, şi câte inovaţii noi au apărut la ele de-a lungul timpului”.
El a descris insectele de acum 300 de milioane de ani. „Atunci, foarte mulţi «amfibieni» timpurii erau insectivori – se hrăneau cu foarte multe insecte. Creatura cu spini era o ţintă uşoară pentru că nu putea să zboare, aşa că ţepii o ajutau să se apere. Este bizar. Este diferit de orice alt membru al grupului Coleopterelor de azi. Gândacul este mult mai asemănător cu cel de azi, cu toate că nu e un gândac adevărat. Este un prim pas şi voi petrece următorii câţiva ani căutând alte fosile de insecte pentru a continua cercetarea”, a menţionat doctorul Garwood.