Cum au decurs ultimele clipe din viața lui Nicu Covaci. Minutele dinaintea morții au fost cele mai intense: „Ne țineam de mână, știam că inevitabilul se va întâmpla”

Valeriu Sepi, percuționistul trupei Pheonix, a vorbit despre ultimele clipe din viața lui Nicu Covaci. El i-a fost alături regretatului artist în minutele dinaintea trecerii sale în neființă.
Filip Stan
20 aug. 2024, 10:16
Cum au decurs ultimele clipe din viața lui Nicu Covaci. Minutele dinaintea morții au fost cele mai intense: „Ne țineam de mână, știam că inevitabilul se va întâmpla”
Cum au decurs ultimele clipe din viața lui Nicu Covaci. Minutele dinaintea morții au fost cele mai intense: „Ne țineam de mână, știam că inevitabilul se va întâmpla”

Valeriu Sepi a vorbit despre ultimele clipe din viața lui Nicu Covaci. Aflat pe patul de spital, regretatul artist și-a dorit să le aibă alături pe cele mai importante ființe din viața sa.

Citește și: Ultimele aplauze! Nicu Covaci a fost înmormântat lângă eroii Revoluției de la Timișoara. Slujba, oficiată de mitropolitul Banatului

Nicu Covaci, ultimele clipe de viață alături de persoanele dragi

Valeriu Sepi i-a fost alături celui pe care l-a considerat un adevărat frate până în ultimul moment, dezvăluind că l-a ținut de mână chiar cu 2 ore înainte de a trece în neființă.

„Eu am umblat la spital în toate fazele. Am rămas frați până la sfârșit. Cu 2 ore înainte de a muri eram la județean, ne țineam de mână, știam că inevitabilul se va întâmpla, dar nu știam când și cum, 2 ore înainte l-am mai ținut de mână. (…) Te uiți la omul ăsta cu care ai crescut o viață și cu care ai crescut o viață împreună și bărbat cum puțini sunt, și te uiți la el cum se duce, parcă simți că iese sau a ieșit ceva din el și a rămas o bucată de lut”, a spus Valeriu Sepi în cadrul emisiunii găzduite de Tudor Crețu.

De asemenea, Valeriu Sepi a vorbit și despre ultima discuție pe care a avut-o cu Nicu Covaci, care a avut loc înainte cu o lună de tragedie, pe vremea când regretatul artist era încă lucid.

„Cu o lună înainte când era lucid. Am vorbit de ale noastre, de băieți, că facem o băiețească.(…) Și el mă strângea de mână, clipea din ochi”, a mai spus Valeriu Sepi.

Nicu Covaci a fost înmormântat creștinește, așa cum au decis apropiații regretatului artist, deși artistul și-a exprimat dorința de a fi incinerat, iar cenușa lui să fie aruncată pe jumătate în Spania. Valeriu Sepi a explicat de ce s-a luat hotărârea ca, într-un final, regretatul artist să fie condus pe ultimul drum în mod tradițional.

„Opțiunea, până la urmă, care a venit și din partea mitropolitului, și din partea primăriei și din partea celor apropiați care s-au gândit că e o persoană publică și are dreptul sau noi avem obligația să îi facem un loc la care lumea poate să vină și 500 de ani de acum încolo să-i pună o lumânare. Față de opțiunile că unii știu ar fi vrut să fie incinerat și cenușa să se arunce în Spania, în mare. (…) Tu nu poți să-l lași după ce spun unii și alții că așa ar fi vrut, tu dacă faci asta îl dai afară din țară, deci arunci un lucru la care nu mai vine nimeni, nu-l mai memorează nimeni, ca orice creștin, unde tu să vii și să te reculegi”, a mai spus Valeriu Sepi.

Cât despre motivul pentru care înmormântarea lui Nicu Covaci a fost realizată în mare secret, Valeriu Sepi explicat de ce s-a decis acest lucru.

„Din punctul ăsta de vedere, uman și logic, trebuie să respectăm că au făcut tot ce s-a putut ca să nu se denigreze într-un fel această ceremonie, adică suntem toți care am vorbit cu el, am cântat cu el și preotul a respectat această personalitate și totul a decurs foarte normal, prin acest mic control care pentru unii nu-i cel mai corect lucru, dar am minimalizat vreun accident care se poate întâmpla la îmbulzeală”, a mai povestit percuționistul.

Citește și: Cum arată locul de veci al lui Nicu Covaci. Fanii au explodat, după ce legenda muzicii rock românești a fost înmormântată în secret: „Este o greșeală”

Spynews
Anamaria Prodan, la un pas să piardă apartamentul pe care îl deține în clădirea lui Donald Trump, din cauza presupuselor datorii ale lui Laurențiu Reghecampf: ”N-a mai rămas nimic”
Bzi.ro
Andreea Bălan, provocatoare într-un costum de baie minuscul! A făcut senzație pe plajă, la 40 de ani
Fanatik.ro
Magazin LIdl, închis de Protecția Consumatorilor. Ce au găsit inspectorii la ultimul control
Capital.ro
Mașinile au interzis! Măsura a intrat în vigoare de astăzi, 20 August
Playtech.ro
WOW cum arată casa lui Alain Delon din Franța. E UNICĂ în lume, nimeni NU are așa vilă
DailyBusiness
COD ROȘU de caniculă în aceste județe! Mare atenție când ieșiți din casă!
Adevarul
Secretele lui Putin, dezvăluite de fostul său consilier economic: „Războiul din Ucraina se va termina într-un singur fel“
Spynews
Unde e înmormântat tatăl lui Silviu Prigoană! Bărbatul își doarme somnul de veci lângă fiul afaceristului și al Adrianei Bahmuțeanu, decedat în urmă cu 15 ani
Spynews
Cum încearcă Oana Lis să facă rost de bani pentru tratamentul soțului ei, Viorel Lis: „Ne vedem săptămâna asta. Cât oferi?”
Evz.ro
Elena Lasconi a luat un strateg american care l-a "consultat" și pe Ion Iliescu
Ego.ro
Anunțul a foct făcut ACUM de Antenă! Ce se întâmplă cu Mirela Vaida
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
wowbiz.ro
Cătălin a căzut 300 de metri în gol pe Munții Bucegi! Cum s-a întâmplat tragedia?!
Cancan.ro
Cătălina Ponor a ajuns de nerecunoscut! Cum s-a transformat trupul ei, la 7 ani după ce s-a retras din gimnastică
Playsport.ro
Cum a fost surprins Rică Răducanu la terasa pe care o are la Neptun. Celui care l-a filmat nu i-a venit să creadă
kanald.ro
Calendarul vacanțelor școlare din 2025. Vacanța de iarnă se termină pe 7 ianuarie
Capital.ro
Rusia a blocat complet România. Decizia finală luată de Kremlin
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Românca și-a părăsit soțul în America și se iubește cu un milionar celebru!
stirilekanald.ro
Urlete de durere la înmormântarea Robertei, polițista moartă la 21 de ani! Detalii șocante
substantial.ro
Lansetele Okuma: performanță și inovație pe malul apei
MediaFlux
De ce PENSIILE NU VOR FI MAJORATE pentru 700.000 de vârstnici. Șeful Casei de Pensii spune ADEVĂRUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...