Cum conduci pentru a economisi combustibil. Sfaturi preţioase care îţi salvează portofelul

Preţurile la carburanţi urcă în fiecare zi, iar şoferii din toată lumea nu prea se gândesc să treacă la bicicletă, mai ales că vine sezonul rece, aşa că încearcă să facă economie de combustibil.
Alina Costache
23 oct. 2022, 13:30
Cum conduci pentru a economisi combustibil. Sfaturi preţioase care îţi salvează portofelul
Sfaturi pentru economisi combustibil. combustibilului Clubul Austriac de Trafic

Sfaturi pentru economisi combustibil. Conducerea la viteze mici reduce consumul de combustibil

Pentru a ajunge la destinație mai ieftin, este recomandat să evitați vitezele mari și să conduceți preventiv. Conducerea la turații mici reduce, de asemenea, consumul – cu cât turația motorului este mai mare, cu atât consumul este mai mare, așa că ar trebui să treci rapid în treapta următoare. Cutiile de acoperiș cresc enorm consumul de combustibil. Prin urmare, ar trebui să le dați jos imediat când nu mai aveți nevoie de ele.

Nu conduceţi pe distenţe scurte

VCÖ recomandă, acolo unde este posibil, și mersul în comun. Costurile vor fi astfel împărţite şi mult mai mici. Pe de altă parte, ar trebui să evitați să conduceți pe distanțe scurte cu mașina. VCÖ recomandă parcurgerea distanțelor scurte pe jos sau cu bicicleta. La urma urmei, ardeți calorii în loc de benzină sau motorină și, de asemenea, acordați atenție propriei sănătăți.

Întreţine maşina

Pentru a economisi combustibil, motorul trebuie să rămână în stare optimă, la fel și sistemele și componentele din jurul tău. Dacă nu rămâne într-o stare bună, va genera un consum mai mare, deoarece îi va îngreuna performanțele. Ai nevoie ca filtrele, lubrifianții, lichidele și alte elemente să fie mereu în regulă. Poți obține acest lucru doar dacă respecți perioadele de întreținere recomandate de producător. Prelungirea timpului pentru a duce mașina la un mecanic nu va face altceva decât să te facă să consumi mai mult și să pui în pericol funcționarea unora dintre aceste componente.

Verifică anvelopele mai des

Toată munca depusă de motor este transmisă la roți pentru ca mașina să înainteze, iar acestea trebuie să fie în stare perfectă. În cazul în care anvelopele prezintă neregularități în structura lor sau un exces sau defect de presiune, pe lângă faptul că reprezintă un pericol în trafic, deoarece modifică comportamentul vehiculului, ele generează muncă suplimentară pentru propulsor, iar acest lucru este vizibil în rezervorul de combustibil. În cazul în care anvelopele sunt de calitate slabă, este, de asemenea, mai dificil de economisit combustibil, scrie ORF.at,

Titi Aur a explicat şi el cum putem face economie de combustibil în condițiile în care prețul carburanților a crescut tot mai mult.

„Ne plângem de scumpirea carburantului, dar avem o metodă foarte simplă de a reduce costurile: să conducem defensiv. Când conduci defensiv scade și riscul de accident, nu mai uzezi nici mașina atât de mult (cauciucuri, frâne, etc) și, bineînțeles, faci economie de combustibil”, a transmis șoferul profesionist.

„Sunt mașini care au sistemul dotat cu start-stop la care motorul se oprește la semafor, dar nu doar atât. Ce trebuie să facem să consumăm mai puțin? Trebuie să accelerăm doar atât cât mașina să înainteze ușor, fără să exagerăm, fără să accelerăm violent. În plus, trebuie să reducem din timp lăsând mașina în viteză, nu scoțând mașina pe liber. Să reducem din timp înseamnă că văd că urmează un semafor roșu sau o coloană și că nu are rost să accelerez până mă apropii de coloană”, a adăugat el

Economie de combustibil, dar și de stres

„Foarte mulți au senzația că dacă reduc din timp de fapt pierd timp. Își zic: «Dacă se bagă altul în fața mea?». Atunci sunt tentați să stea cât mai aproape de cei din față să nu se bage altul. Dacă ne gândim că o mașină intrată în față înseamnă doar câțiva metri mai în spate, nu are rost să ne stresăm și să încercăm de fiecare dată să fim cât mai aproape de mașina din față”, mai este de părere Titi Aur, potrivit DC News.

„Bineînțeles că vom întâlni întotdeauna șoferi nesimțiți care nu înțeleg ce înseamnă să conducă ecologic, economic și, nu în ultimul rând, cu bun simț. Se vor strecura, vor trece de pe o coloană pe alta, dar totuși îmi place să cred că sunt excepțiile. Înseamnă 3-5% din șoferi și atunci dacă toți ceilalți care gândesc normal, conduc normal, elegant, economic nu-i vor băga în seamă, ei vor fi doar oile negre. Cei conștienți că vor să facă și economie de uzura mașinii, combustibil, dar și de stres, vor urma aceste sfaturi. De ce să fiu un stresat și să accelerez, să frânez și să fiu foarte aproape din mașina din față? Traversând dintr-o parte într-alta un oraș mare, așa cum este Bucureștiul, condusul agresiv nu aduce decât un minut sau două în plus, cu un cost mare pentru consum, mediu și ceilalți participanți la trafic”, a conchis el.

DailyBusiness
Gigi Becali, uluit de banii primiți de la Parlament: „Sunt prea mulți!” Suma fabuloasă încasată după doar cinci ședințe
Spynews
Locul de muncă din România cu doar patru luni de program. Angajații primesc salariul tot anul
Bzi.ro
Câte clase are Daciana Sârbu, fosta soție a lui Victor Ponta: Din ce afacere face bani
Fanatik.ro
Bancnota veche de 500 de lei care se vinde cu bani mulți în 2025. Ce o face atât de specială
Capital.ro
PACE în Ucraina. Anunțul istoric făcut de Trump: E gata!
Playtech.ro
Prima reacție a Dacianei Sârbu după divorțul de Victor Ponta: Singurii care știu suntem noi. Nu vreau să...
DailyBusiness
Scandal la Senat! Angajații îl huiduie pe Bolojan după anunțul reducerii posturilor
Adevarul
Trump vrea să retragă 20.000 de soldați din Europa. Pentru cei care rămân ar dori o contribuție financiară din partea țărilor europene
wowbiz.ro
Concedieri masive. Angajații care rămân fără loc de muncă la început de an. Posturile, reduse cu 24%
Spynews
Omleta inedită cu care Andreea Bălan își răsfață familia. Fetele ei o adoră și se gătește diferit față de cea clasică
Spynews
Elev român, admis la Stanford: Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României susține parcursul lui Filip Bușcu, membru al campaniei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
Evz.ro
Mare lovitură dată de Sebastian Stan. A luat fața marilor vedete la Oscar
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Cum arată fiica legendarului fotbalist. Tânăra divorțează după 9 ani
kanald.ro
S-a aflat de ce boală suferă Florin Salam. Motivul pentru care artistul refuză să fie operat de medici: „Nu sunt vești bune”
Cancan.ro
Cu ce a rămas Victor Ponta la partaj, după ce a divorțat de Daciana Sârbu? Iată declarația de avere
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Mașinile, interzise de la circulație noaptea. Se aplică între 22:00 și 06:00. Decizie în România
StirileBZI
Bancnotele vor fi transformate în Euro! Decizia se va aplica din 1 ianuarie 2026
Prosport.ro
FOTO. Ludovica e una dintre cele mai frumoase soții de fotbalişti și are peste 4.000.000 de fani pe Instagram
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Anda, tânăra de 34 de ani mușcată de câinii flămânzi. Cauza morții, confirmată
substantial.ro
Furtuna Eowyn lovește Irlanda și Irlanda de Nord: avertizări cod roșu și măsuri extreme de siguranță
MediaFlux
CUTREMUR în POLITICA din ROMÂNIA! RĂSTURNARE MAJORĂ privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! AU DECIS!
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Avantajele Revolut dispar unul câte unul: băncile locale vând euro mai ieftin