Cum erau convinse tinerele racolate de interlopul Valter, fratele lui Cosmos Tănase, să se prostitueze

Interlopul Valter Pășniceanu, fratele lui Cosmos Tănase, a fost condamnat în repetate rânduri pentru proxenetism în Belgia și România. Dar cum năravul din fire n-are lecuire, imediat ce se vedea în libertatea, îşi relua vechile obiceiuri. Acum are un nou dosar pe rol.
Oana Anghel
08 sept. 2021, 17:21
Cum erau convinse tinerele racolate de interlopul Valter, fratele lui Cosmos Tănase, să se prostitueze

În 2016, Valter Pășniceanu a fost condamnat în 2016 la 15 ani de închisoare pentru proxenetism. A fost eliberat, însă, în urmă cu câteva luni. În luna mai 2021, a fost ridicat de către poliţiştii BCCO şi procurii DIICOT din Iaşi în urma a două percheziţii la domiciliu.

Potrivit rechizitoriului, începând cu anul 2014, interlopul s-a ocupat cu recrutarea, fie direct, fie prin interpuși, a mai multor tinere pe care le-a determinat să practice prostituția în Marea Britanie, conform BZI. Acestea erau păcălite fie în legătură cu activitatea pe care urmau să o desfăşoare, fie în legătură cu banii pe care urmau să-i primească.

Victimele erau cazate inițial în locuințe din Iași, Brăila și Constanța, ulterior fiind transportate în Londra, unde erau cazate în locuințe închiriate. Fetele erau determinate să se prostitueze folosindu-se violenţa, ameninţările sau şantajul. Suspecţii postau anunțuri pe mai multe site-uri de profil, o singură victimă reușind să obțină zilnic din practicarea prostituției sume cuprinse între 500 și 1.500 de lire sterline, bani însușiți aproape în totalitate de către aceștia.

Citeste si Interlopul Gone Barbaru, bătut cu sălbăticie într-un local, după ce şi-a ameninţat soţia: „Mă certam cu nevastă-mea şi i-am spus că scot briceagul. Am ieşit afară şi au început să mă atace cu scaunele”

Tinerele ar fi fost recrutate prin inducerea în eroare cu privire la activitatea pe care ar fi urmat să o desfăşoare în Marea Britanie sau cu privire la remuneraţia pe care ar fi urmat să o primească. Victimele ar fi fost cazate iniţial în locuinţe din Iaşi, Brăila şi Constanţa, iar, ulterior, ar fi fost transportate în capitala Marii Britanii, unde ar fi fost cazate în locuinţe închiriate“, au precizat anchetatorii, potrivit sursei citate.

Potrivit rechizitoriului, unul dintre suspecți avea rolul de lider, în Marea Britanie deținând controlul asupra unui număr de cinci imobile închiriate în zone centrale ale Londrei, unde ar fi fost exploatate mai multe victime. Cel de-al doilea suspect se ocupa de supravegherea victimelor exploatate sexual, comunica cu clienții care apelau numerele de telefon postate pe site-urile de profil, ținea evidența și colecta toate sumele de bani obținute din prostituție, arată anchetatorii.

Citeste si A fost retras din magazine un lot din cea mai populară băutură energizantă. ANSVSA: „Conține o substanță periculoasă”

Odată ajunse în Anglia, tinerele erau obligate să facă poze indecente pentru paginile de escorte de pe internet.

Autorităţile din România au colaborat cu cele britanice pentru prinderea traficanţilor. Pe 22.11.2016 a fost încheiat un acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă, între DIICOT și Serviciul de procuratură al Coroanei din Marea Britanie.

Au fost duse la audieri două persoane. Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Iași. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Suportul financiar și logistic a fost asigurat de către Eurojust. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au mai spus anchetatorii.

Dosarul a fost trimis în instanță, iar Valter, fratele lui Cosmos Tănase, va primi, cel mai probabil, ani buni de pușcărie.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul din România unde cumperi un apartament cu 2 camere la doar 7.000 de euro. Ajungi imediat în centru, ai supermarket și restaurante aproape
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Arsenal ilegal descoperit în locuința unui pensionar din Tulcea
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'