Într-o intervenție TV, joi seară, Nicușor Dan a explicat cum a putut să scadă atât de puternic în sondaje.
„Mai sunt doi ani până la alegeri. Sunt foarte preocupat ca în acești doi ani să rezolvăm problemele mari pe care Bucureștiul le are și după aceea sunt convins că bucureștenii vor alege în cunoștință de cauză, nu vreau să comentez scenarii, sondaje.
Mai sunt doi ani, se vor întâmpla foarte multe lucruri. Avem timp pentru politică, acum să facem administrație”, a declarat Nicușor Dan, pentru B1 TV.
Întrebat despre o posibilă retragere a sprijinului politic de către cei de la PNL, Nicușor Dan a susținut că nu rămâne izolat. El a precizat că în acest moment, coaliția care îl sprijină funcționează, chiar dacă admite că există unele neînțelegeri:
„Ce pot eu să vă spun e că există în acest moment la nivelul Primăriei Municipiului București, o coaliție între PNL- USR-PMP și cu mine. Avem o ședință săptămânală, ultima a fost luni, săptămâna asta, următoarea o să fie săptămâna următoare.
Cred că avem cu toții o responsabilitate, bucureștenii ne-au dat un mandat de dreapta împotriva PSD. Avem cu toții responsabilitatea să nu aducem PSD la putere în București peste doi ani.
Eu am primit un mandat de la un public de dreapta și în această coaliție îmi duc mai departe mandatul acesta considerând că în acest fel fac bine bucureștenilor”, a mai transmis Nicușor Dan, pentru sursa citată.
Întrebat despre problemele de la nivelului sistemului de termoficare, edilul capitalei s-a arătat dezamăgit de situația în care ne aflăm și regretă că nu au fost luate niște decizii pertinente la momentul potrivit.
„Pentru oricine care nu are apă caldă sau căldură, nu e corect și îmi pare rău, însă trebuie, în opinia mea, să ne uităm de sus la problema asta și sunt două date care sunt absolut relevante. Câți bani a băgat primăria în sistemul de termoficare în ultimii 10 ani, până în 2020- sub 700 de milioane de lei pe an, în 2021- 950 de milioane de lei, înainte să explodeze prețurile.
Noi în 10 ani trebuia să băgăm cu două miliarde jumate mai mult în sistemul de termoficare și am fi fost azi exact cum trebuia să fim. Acum în 2022, pentru că au explodat prețurile, o să ajungem la un miliard și jumătate, care e limita a tot ce putem să plătim.
Și al doilea- să ne uităm la graficul pierderilor, pentru că sistemul e mai bun cu cât pierderile sunt mai mici. Cu cât sistemul e mai rău, cu atât pierderile sunt mai mari.
Reabilitarea întregului sistem termic o să dureze 10-15 ani, dar ca să fim la nivelul de confort unde eram acum 10 ani, se va întâmpla peste 2-3 ani”, a declarat Nicușor, la Radio Guerilla.