Să învăţăm împreună cum să facem diferenţa între grăsimile bune, necesare organismului şi cele rele, pe care trebuie să le evităm.
Beneficiile acizilor grasi omega 3 si 6
Grăsimile saturate
Acestea sunt grăsimi rele care trebuiesc limitate pentru că duc la creşterea colesterolului rău şi cresc risc de a dezvolta diabet de tip II. Grăsimile saturate se găsesc în produsele lactate, carne, fructe de mare dar şi în uleiul de palmier şi de cocos. Consumă lapte degresat pentru a te bucura de nutrienţii săi şi pentru a evita aportul de grăsimi rele.
9 super alimente care topesc grasimea
`
Grăsimile nesaturate
Deşi sunt considerate grăsimi bune, cele care sunt lichide la temperatura camerei (uleiul de măsline), mai sunt şi grăsimi nesaturate trans care sunt considerate nocive şi le recunoşti prin faptul că sunt solide la temperatura camerei (untul).
Principalele două tipuri de grăsimi nesaturate sunt cele mononesaturate şi cele polinesaturate.
Grăsimile polinesaturate
Acestea sunt grăsimi bune, care ajută la scăderea nivelului total al colesterolului şi care se găsesc în nuci, seminţe, uleiuri vegetale şi în peştele gras. În categoria grăsimilor polinesaturate sunt incluşi şi acizii graşi esenţiali Omega 3 şi Omega 6, pe care corpul nostru nu îi produce şi pe care trebuie să îi luăm din alimentele pe care le consumăm.
Citeste mai multe despre grasimile bune si rele pe Cosmopolitan.ro