V-aţi întrebat până acum cam cât rezistă, în medie, bradul de Crăciun natural? Ei bine, cu o bună hidratare și îngrijiri adecvate, un pom proaspăt tăiat ar putea rezista în interior cel puțin o lună de zile.
Acest lucru e valabil pentru speciile de brazi vândute în general de Crăciun în supermarketuri. Dar există şi trucuri pentru a prelungi durata de viaţă a unui astfel de brad.
Specialiştii recomandă, în primul rând, să luaţi brazi direct de la o pepinieră, unde administratorul îi poate tăia pe loc. Dacă nu, atunci măcar selectaţi un brad cât mai proaspăt. De regulă, brazii sunt vânduţi în piaţă sau târguri de la începutul lui noiembrie, aşa că dacă îl veţi cumpăra în decembrie e posibil să găsiţi unele exemplare tăiate deja de săptămâni bune.
Citeşte şi Brad natural sau brad artificial – care e cea mai bună variantă? Ce spun specialiștii
Bradul tăiat cu mai mult timpp în urmă va rezista mai puţin, în comparaţie cu unul mai proaspăt. Ca să vă daţi seama de cât de proaspăt e puteţi să vă uitaţi la crengi, trunchi şi ace. Dacă acele sunt maro, se prăpădesc pe jos imediat ce doar ai atins o crenguță, cel mai probabil bradul respectiv nu este în cea mai bună stare a sa.
Când ajungeţi cu bradul acasă şi nu vreţi să-l instalaţi imediat, e de preferat să-l puneţi în garaj sau pe balcon. Trebuie să fie un loc răcoros, dar ferit de îngheţ.
-feriţi bradul de sursele de căldură. Dacă îl aşezaţi lângă calorifer se va deshidrata foarte uşor
-udaţi bradul cât mai des. Orice brad are nevoie de apă ca să-şi menţină prospeţimea cât mai multă vreme. Găsiţi o găleată sau un recipient potrivit unde îi puteţi pune apă.
-nu lăsaţi niciodată recipientul fără apă. Un brad are nevoie cam de un litru de apă pentru fiecare 2,5 cm din diametrul lui.
-dacă vreţi să-i oferiţi un plus de nutrienţi, folosiţi în loc de apă simplă un amestec din patru părţi apă şi o parte suc de lămâie.
Citeşte şi Brazi naturali şi artificiali la preţuri avantajoase! Unde se găsesc cei mai ieftini pomi de Crăciun