Adeseori îmbogăţite şi încărcate până la exces cu dressing-uri pline de calorii, topping-uri prăjite şi tot felul de brânzeturi (delicioase), salatele ar trebui să îţi inspire cuvintele „verde şi sănătos”, dar este vorba doar de un castron cu salată uleioasă şi grasă, care nu pică tocmai bine siluetei tale. De fapt, salatele complexe de la restaurante pot să conţină până la 700 de calorii.
Însă cu doar câteva modificări, orice salată poate deveni un preparat sănătos. În primul rând, trebuie să începi cu patru ingrediente-cheie pentru a face orice bol de verdeţuri mai delicios şi mai hrănitor: salate verzi (frunze), proteine, legume sau fructe şi dressing (sos).
Apoi salata se poate bucura de câteva puncte primite ca bonus: cereale, ingrediente crocante şi ingrediente în plus (de pildă, brânza).
Foloseşte recomandările şi sfaturile de mai jos pentru a începe chiar astăzi să schimbi stilul salatei tale.
Cum să faci o salată MAI SĂNĂTOASĂ
1. Adaugă frunze de la tot felul de salate: aragulă, spanac, salată romaine (lăptucă sau salată verde cu frunze lungi), varză Kale, plante aromatice proaspete (pătrunjel, coriandru, mărar).
OPŢIONAL, adaugă cereale: quinoa, arpacaş, orz, orez sălbatic, bulgur, hrişcă, secară albă.
2. Adaugă proteine: carne de pui sau curcan, carne de somon sau ton, cotlet de porc; năut, tempeh, tofu prăjit, ouă, fasole boabe, răcituri sau Prosciutto, boabe de edamame.
3. Adaugă legume: sfeclă roşie, morcovi, ceapă roşie sau albă, castravete, ardei gras, roşii, ţelină, ciuperci, inimi de anghinare, măsline, mazăre păstăi, broccoli (crud sau fiert), varză de Bruxelles, ridichi, fenicul.
Citeşte mai mult pe feminis.ro.