Iată cum faci peşte prăjit fără să miroasă în casă cu ajutorul unor materiale banale pe care mai mult ca sigur că le ai prin bucătărie.
„Nicio masă fără peşte” e vorba din bătrâni de care ţin cont persoanele care au aflat despre numeroasele beneficii acestui aliment-minune asupra organismului. Conţinutul de fosfor şi lecitină face din peşte un aliat de nădejde pentru dezvoltarea şi întreţinerea intelectului. Mai mult, potrivit medicilor, consumul de peşte e benefic şi în lupta cu unele boli grave precum cancerul mamar, inflamaţiile cronice ale intestinului sau artrita reumatoidă.
Chiar dacă este delicios, peştele prăjit are şi inconvenientele sale. E bine-cunoscut faptul că e greu să scapi de mirosul specific din timpul şi de după prăjire. Sunt mai multe metode verificare care te pot ajuta să scapi de mirosul urât de peşte prăjit.
Primul pas este să pregăteşti peştele pentru prăjire. După ce l-ai curăţat şi spălat bine, foloşeşte-te de un prosop de hârtie pentru a îndepărta umezeala. Apoi, peştele se porţionează şi apoi se pregăteşte ametescul prin care se va tăvăli pentru a fi prăjit.
Pentru amestec este nevoie de o cană cu făină, două linguriţe de sare, jumătate de linguriţă de zahăr şi puţin piper. După ce bucățile au fost tavălite prin amestecul de făina, zahăr, sare şi piper, peştele se poate prăji.
Pentru a evita ca toată locuinţa să fie inundată în mirosul specific de prăjeală, înainte de a începe ar fi bine să deschizi geamul bucătăriei şi să foloseşti un truc care te va scăpa de grija mirosului neplăcut.
Ia tigaia în care vei face peşte prăjit şi pune în ea hârtie de copt. Pune apoi ulei şi lasă tigaia puţin la încins. Adaugă apoi peştele şi acoperă suprafaţa cu o altă hârtie de copt pe care o perforezi cu o scobitoare. Hârtia de copt trebuie stransă bine pe marginile tigăii în care se prăjeşte preparatul, potrivit Cumsa.
Peştele prăjit se va găti pe ambele părţi timp de cinci-şase minute. Când e gata, scoate hârtia de copt.
Poţi savura peştele prăjit cu lămâie, mujdei de usturoi şi garnitură de orez. Alternativa ar fi mămăliga, însă asta depinde de preferinţele fiecăruia.
Un alt truc pentru a preveni răspândirea mirosului de prăjeală este să pui în tigaie alături de peşte şi rondele de cartofi cruzi. La nevoie, acestea se vor schimba cu alte rondele.
De asemenea, poţi pune în uleiul încă rece câteva feliuţe de măr sau să storci în uleiul de prăjit jumătate de lămâie. Amestecul de ulei şi lămâie va elimina mirosul urât de prăjeală.
La fel de indicat este să pui la fiert apă cu oţet într-un recipient aflat lângă tigaia în care faci peştele prăjit. Astafel, mirosul urat va deveni amintire.