Cum gătești carnea tocată ca să-ți iasă mâncarea delicioasă. Carnea tocată se poate găti în numeroase moduri. Poți utiliza doar un tip de carne, cum ar fi pui, porc, vită sau curcan, dar și combinații între acestea. Sunt câteva trucuri utile, de care trebuie să ții cont dacă vrei să obții un gust delicios.
Multe preparate din carne tocată conțin ceapă, un ingredient foarte important pentru ca produsul finit să aibă un gust delicios. În preparatele ce urmează să fie fierte, precum sarmalele, ardeii umpluți sau perișoarele, ceapa se poate adăuga la compoziția de carne crudă numai dacă e tocată mărunt.
Pe de altă parte, în cazul preparatelor care urmează să fie coapte sau prăjite, ceapa trebuie călită înainte. Mai întâi se toacă mărunt, după care se călește pentru aproximativ 5-7 minute, până când devine sticloasă.
Pentru ca ceapa să-și păstreze gustul, nu ar trebui să adaugi sare. Ceapa călită va fi mai dulce și îi va da un gust mai bun preparatului. De exemplu, atunci când pregătești chifteluțe suedeze, ceapa călită adăugată în carne, omogenizată cu celelalte ingrediente, va face minuni.
Citește și: Cum slăbești 5 kilograme în doar 7 zile. Dieta care promite rezultate rapide!
Sărbătorile de Paște se apropie, iar pensiunile din țară se pregătesc să facă diverse sortimente de cârnați de casă, afumați sau proaspeți. Dacă îți dorești să îi prepari acasă, ai nevoie de o mașină bună de tocat și de un aparat de cârnați.
Sarmalele sunt un preparat culinar din carne tocată, amestecată cu orez și cu alte ingrediente, învelită în foi de varză, de viță sau de ștevie, în formă de rulou. În România, se servesc cu mămăligă și smântână. Ca să-ți iasă bune, alege să toci carnea acasă, la mașină de tocat.
Chiftelele sunt un fel de mâncare des întâlnit în România și căutat în restaurante. Chiftelele conțin carne tocată, ouă, pâine înmuiată în apă, alteori cartofi răzuiți, morcovi, verdețuri, condimente. Se consumă cu muștar sau cu salată verde, marinate în sos tomat sau cu piure de cartofi.