Sosirea de noi membri în viața animalului tău de companie este întotdeauna o veste bună. Dar dacă dorești să te asiguri că prietena ta necuvântătoare va duce sarcina la bun sfârșit, unul dintre lucrurile pe care trebuie să i le asiguri este o dietă corectă. În acest articol îți vom oferi câteva sfaturi și trucuri simple.
Perioada de gestație a unui câine durează în jur de două luni, adică aproximativ 63 de zile. În această perioadă, atât corpul, cât și nevoile sale fizice și nutriționale vor varia aproape în fiecare săptămână. Dacă după ce mergi la veterinar, sarcina este confirmată, unul dintre primele lucruri pe care le vei observa la cățeaua ta este că activitatea sa zilnică scade foarte mult și că aceasta își va petrece cea mai mare parte a zilei culcată sau odihnindu-se.
Un alt simptom care indică faptul că sarcina își continuă cursul este că își va pierde treptat pofta de mâncare. Acest lucru, pe lângă faptul că este complet normal, se supune unei legi de bază: pe măsură ce puii cresc, stomacul mamei se comprimă pentru a crea mai mult spațiu.
Acest lucru, după cum am spus, o poate determina să mănânce mai puțin și să aibă o senzație de greață. Dar este important să subliniem că atât câinele cât și cățelușii vor avea nevoie de un aport nutrițional suplimentar, astfel încât una dintre primele măsuri care trebuie luate este creșterea aportului zilnic.
Furnizarea suplimentară de energie va fi vitală în timpul perioadei de gestație a unui câine. Dar acea doză suplimentară trebuie administrată cu grijă, deoarece în primele săptămâni greața va fi foarte prezentă și câinele probabil nu va avea prea mare apetit.
Aproximativ din săptămâna a cincea, vei putea crește doza într-un mod controlat. De exemplu, în fiecare săptămână poți adăuga o doză suplimentară de 5% la rația sa zilnică. Acest lucru va ajuta toți puii să primească doza egală de nutrienți. Nu trebuie să îți faci griji dacă observi că animalul tău de companie începe să ia din ce în ce mai mult în greutate. Este normal, având în vedere starea sa.
Poate părea ciudat, dar mâncarea cățelușului este un plus ideal pentru un câine adult în creștere. Această hrană este concepută special pentru a fi un impuls energetic și proteic și are o proporție mai mare de nutrienți esențiali.
Poți începe să introduci mâncare cățelușilor începând cu a treia săptămână. Cel mai bun lucru este să o faci treptat, până în momentul în care va face parte complet din dieta lor zilnică. Această dietă trebuie menținută până când puii sunt înțărcați, deoarece în acest fel te asiguri că toți primesc nutrienții necesari pentru a crește puternici.
Este esențial ca în această perioadă animalul tău de companie să aibă mereu apă proaspătă la dispoziție. În perioada de gestație, câinele are tendința de a bea multă apă, așa că cel mai bine este să pui mai multe boluri cu apă curată în acelezone ale casei în care animalul petrece cel mai mult timp. În ultimele etape ale gestației, cățeaua se va mișca mai greu, așa că îți va fi recunoscătoaredacă îi vei pune mereu apă la dispoziție.
În cele din urmă, relația dintre nutriție și exercițiile fizice este întotdeauna prezentă. Acesta este motivul pentru care exercițiile de rutină și moderate sunt benefice pentru mamă. Desigur, ar trebui să eviți activitățile de mare intensitate și să încerci să scurtezi plimbările pe măsură ce gestația progresează.
De asemenea, te sfătuim să hrănești viitoarea mămică doar cu hrană de cea mai bună calitate. O bună idee este să optezi pentru hrană naturală super-premium Lenda.
Îți propunem să alegi un sortiment de hrană naturală, întrucât natural înseamnă sănătos. Viitoarea mămică trebuie să consume în special în această perioadă o alimentație holistică, care să îi asigure tot ceea ce are nevoie pentru a duce sarcina la bun sfârșit.
Fabricată din materii prime supuse unor controale stricte de calitate, hrana naturală Lenda constituie una dintre cele mai echilibrate și sănătoase soluții pentru animalele de companie. În compoziția sa are ingrediente de la fermele din Galicia, o regiune din nord-vestul Spaniei mai puțin industrializată/poluată.
Așadar, oferă-i prietenei tale necuvântătoare hrana pe care o merită. Răsfaț-o cu hrană sănătoasă, fără ingrediente modificate genetic, fără coloranți artificiali, cu probiotice și un gust apreciat de marii campioni ai Europei.