O problema mai mare asupra impartirii lucrurilor o au copiii singuri la parinti, insa exista si situatii in care fratele mai mare devine gelos si nu vrea sa ii ofere jucariile lui fratiorului mai mic. Despre cum trebuie sa reactionezi in aceste situatii, pentru a-l face pe cel mic mai generos, o sa discutam in continuare.
Generozitatea se formeaza in timp asa ca nu trebuie sa fi prea dezamagita atunci cand puiul tau refuza categoric sa dea jucarii la schimb sau sa isi imparta bucatica de ciocolata. Trebuie sa stii ca micutii invata sa fie generosi atunci cand vad ca acest lucru se intampla si in jurul lor. Sa nu ai asteptari prea mari de la copilul tau daca nici tu la randul tau nu esti o persoana generoasa cu cei din jur.
Intelege inainte sa actionezi!
In primii ani de viata joaca este sarcina esentiala a copilului, iar jucaria preferata poate deveni universul sau pentru cateva minute sau chiar ore. Pentru a-l putea incuraja pe micutul tau sa devina generos este necesar sa il intelegi mai intai.
Generozitatea nu este o calitate cu care ne nastem, iar impartirea lucrurilor nu este un reflex. Copiilor le este greu sa renunte la ceea ce este a lor si nici nu inteleg de ce ar trebui sa faca acest lucru.
CITEŞTE CONTINUAREA PE SFATULPARINTILOR.RO.