Cum instalati corect scaunele auto pentru copii si sfaturi esentiale pentru folosirea lor

Majoritatea parintilor o spun clar si raspicat: e mai usor sa alegi dintre toate modelele de scaune auto pentru copii decat sa instalezi achizitia.
Romania TV
25 feb. 2016, 12:26
Cum instalati corect scaunele auto pentru copii si sfaturi esentiale pentru folosirea lor

Totusi, studiile recente au demonstrat faptul ca 3 din 4 scaune auto pentru copii nu sunt instalate in mod corect, parintii nu urmeaza intocmai instructiunile care vin la pachet cu scaunul auto ales sau pur si simplu nu le inteleg, iar de aici si pana la o tragedie nu este decat un pas pentru bebe in cazul unui accident de masina.
Pentru ca un astfel de lucru sa fie evitat si bataia de cap sa o reprezinte doar alegerea din magazine sau de pe online unde se gasesc o multime de scaune auto pentru copii, iata cateva lucruri esentiale legate de pozitionarea in masina, orientarea scaunelor auto pentru copii si instalarea lor:

  • Scaunele auto pentru bebelusi trebuie sa fie pozitionate cu spatele la directia de mers si mereu pe locul din centrul banchetei din spate a masinii. Incercati sa mentineti pozitia scaunului cu spatele la directia de mers cat mai mult posibil. Specialistii recomanda acest lucru pana cand cel mic implineste varsta de 2 ani sau pana cand acesta atinge limitele de inaltime si greutate superioare recomandate pentru scaunul auto pe care l-ati achizitionat.
  • Cititi cu atentie instructiunile de folosire si manualul de utilizare al scaunului auto. Daca nu sunt clare sau nu le intelegeti, contactati producatorul sau importatorul scaunului pentru eventuale explicatii aditionale.
  • Daca instalati scaune auto pentru copiicu spatele la directia de mers, asigurati-va ca sunt asezate cat mai lipite de bancheta. Acelasi lucru este valabil si pentru scaunele auto pentru copii orientate cu fata spre directia de mers. Apasati cat puteti de tare baza scaunului auto, astfel incat sa iasa tot aerul din perna de sub el.
  • Daca masina este dotata cu sistemul ISOFIX, folositi-l. Achizitionati un scaun cu ISOFIX, astfel veti beneficia de toate avantajele acestui sistem.
  • Daca folositi un scaun fara sistem ISOFIX, verificati de doua ori centurile masinii si daca ele trec corect prin toate punctele de prindere. Strangeti centura cat puteti de bine, astfel incat sa nu alunece. Scaunele auto pentru copii nu trebuie sa se miste mai mult de 2,5 cm in fata, spate sau lateral.
  • Nu scoateti copilul din scaunul auto in timpul mersului.
  • Evitati sa cumparati si sa instalati scaune auto pentru copii la mana a doua. Implicarea scaunului de masina intr-un accident ii afecteaza structura de rezistenta si ii diminueaza gradul de protectie pe care il ofera in cazul unui impact.

Siguranta, protectia, dar si confortul celui mic sunt primordiale pentru orice parinte. Tocmai de aceea te asteptam la Noriel pentru a alege dintr-o varietate de modele de scaune auto pentru copii, accesibile ca pret, care vin cu instructiuni clare, pe care le poti urma linistit. Dupa aceea, poti merge cu cel mic in plimbari mai lungi sau mai scurte, cu siguranta ca nimic nu i se poate intampla acestuia.

Spynews
Văduva lui Costel Corduneanu face lumină la aproape cinci luni de la moartea lui! Grațiela demontează zvonurile conform cărora ar fi fost ajutată financiar
Bzi.ro
Imagini fierbinți cu cea mai senzuală conducătoare de federație din România! Irina Deleanu arată senzațional la 49 de ani!
Fanatik.ro
Valorile glicemiei în funcție de vârstă. Ce glicemie ar trebui să ai dacă ai sub 60 de ani. Care este nivelul optim și pentru persoanele vârstnice
Capital.ro
Ora de iarnă 2024. Când se schimbă din nou ora în România. Dăm ceasurile înapoi
Playtech.ro
Când trecem la ora de iarnă în 2024. Data în care noaptea devine mai lungă
DailyBusiness
Se dau vouchere de 400 de lei pentru angajați!
Adevarul
Mircea Badea și Carmen Brumă, implicați într-un accident rutier pe insula Corfu. „Se putea termina groaznic”
Spynews
Mădălina de la Insula iubirii este însărcinată? Cum a răspuns ispita atunci când a fost întrebată dacă urmează să-l facă pe Dani tată
Spynews
Ronald Gavril, urare pentru Anamaria Prodan, de ziua ei de nume: „Îngerii să-ți călăuzească pașii”. Cei doi radiază de fericire
Evz.ro
Irinel Columbeanu, ajuns la mila prietenilor. Toate speranțele i-au fost spulberate
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță
Cancan.ro
Aceștia sunt pensionarii cărora li se DUBLEAZĂ pensiile după recalculare. Primesc de două ori mai mulți bani!
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Sărbătoare cu cruce neagră în calendarul ortodox la data de 9 septembrie 2024: Ce trebuie să facă credincioșii în această zi?
Capital.ro
Doliu infinit! A murit marea stea a muzicii. Celine Dion a împietrit
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie
substantial.ro
Grecia introduce o taxă de 20 de euro pentru pasagerii navelor de croazieră care opresc în Mykonos și Santorini
MediaFlux
A SCĂZUT PENSIA! LOVITURĂ TOTALĂ după RECALCULARE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...