Cum îşi teroriza „parapsihologul” Lucian Iordănescu iubita: o ameninţa că îi va face rău cu puterea minţii: „Vei suferi un accident. Te vei mișca în cărucior, iar la toaletă te voi duce eu. Îţi voi schimba scutecele şi o voi face cu plăcere şi iubire”

"Parapsihologul" Lucian Iordănescu, 82 de ani, a fost condamnat definitiv la 4 ani şi 3 luni de închisoare pentru că a șantajat-o și amenințat-o pe fosta lui iubită. Detalii cutremurătoare au ieşit la iveală din anchetă: bărbatul susținea că are puteri supranaturale și că îi va provoca un accident rutier în urma căruia va rămâne imobilizată, iar el va profita de ea.
Alina Costache
08 iul. 2022, 15:20
Cum îşi teroriza

Lucian Iordănescu era o apariţie destul de obişnuită la posturile TV. „Parapsihologul” susţinea că poate să comunice cu sufletele morților, poate dezlega blesteme și analiza așa-zise situații paranormale. Magistraţii au arătat, însă, în motivarea sentinţei că Iordănescu era deosebit de brutal. În trecut, acesta îi tăiase o ureche unui bărbat care încercase să fure de la el și atacase cu sabia alte persoane care ar fi încercat să-i intre în locuință, scrie gandul.ro.

În relaţiile de cuplu, Iordănescu era un adevărat terorist. Potrivit cazierului, acesta mai fusese condamnat în 2018 la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru șantaj și amenințare la adresa fostei iubite. În ceea ce privește cea de-a doua condamnare, în motivarea sentinţei se arată că, în 2019, o tânără care se confrunta cu probleme emoţionale a apelat la Iordănescu pentru consiliere psihologică.

„Parapsihologul” Lucian Iordănescu şi-a convins iubita să urmeze practici ezoterice pentru a o reechilibra emoţional

După ce i-a analizat situaţia, Iordănescu i-a propus să urmeze „diferite tehnici ezoterice care i-ar fi asigurat victimei liniștea urmărită, dar care, în concret, urmăreau atingerea de către inculpat a unei satisfacții sexuale”. Pentru realizarea acestor ședințe, bărbatul a convins-o pe tânără să se mue în apartamentul lui. Aşa a început relaţia amoroasă dintre cei doi, „parapsihologul” reuşind s-o convingă de faptul că este „mult mai matură decât o arată vârsta biologică” și, prin urmare, are nevoie de un bărbat mai în vârstă decât ea pentru a se echilibra emoţional.

Încă din primele luni de relație, Lucian Iordănescu a convins-o pe iubita lui să se lase fotografiată nud ca „să-i vadă aura”.

Citeste si Lucian Iordănescu, reținut pentru șantaj. Celebrul parapsiholog ar fi manipulat sexual o femeie în timpul terapiei!

În scurt timp, bărbatul a început să o umilească şi să se poarte urât cu ea. La un moment dat, tânăra a găsit în calculatoarele bărbatului mai multe fotografii în care o fostă iubită de-a lui era dezbrăcată, dar și o înregistrare video, care fusese realizată pe ascuns. În urma acestor descoperiri, fata le-a povestit părinţilor calvarul prin care trece, iar aceştia au ajutat-o să se mute din apartamentul agresorului.

Plecarea tinerei s-a lăsat cu amenințări cu moartea, cu blesteme și jigniri, trimise pe toate căile de comunicare. Mai mult, bărbatul a început să o şantajeze că va face publice imagini compromițătoare. Potrivit magistraţilor, Iordănescu a trimis părinților victimei scrisori care conţineau blesteme, amenințări şi poze nud cu tânăra. Şi nu s-a oprit aici, ameninţând că aceste poze vor fi trimise şi la locul de muncă al fetei.

Lucian Iordănescu îşi ameninţa iubita că îi va face rău cu puterea minţii

Tânăra nu a cedat, însă, şantajului, iar Iordănescu a trecut la nivelul următor. A început s-o amenințe că va apela la puterile sale supranaturale și va pune la cale un accident în care tânăra ar rămâne paralizată.

Citeste si Oana Zăvoranu, trimisă în judecată pentru şantaj. Directorul Spitalului Colțea i-a făcut plângere penală

Ezoteric, mă voi fixa pe uterul tău și pe tumorile benigne înscrise în el. În plus, vei suferi un accident de circulație. Te vei mișca în cărucior, iar la toaletă te va duce altcineva. Acela voi fi eu! […] Te voi lua la mine unde o cameră este a ta și te voi îngriji mai ceva ca pe propriul meu copil, fiindcă tu ești și vei fi femeia mea iubită. Mă voi juca cu … tău, dar care nu vor mai simți nimic. Îți voi schimba scutecele, fiindcă vei face pe tine, dar o voi face nu numai cu plăcere ci și cu iubire. Nici nu bănuiești care este scenariul pregătit minuțios să ai un accident de mașină. Am stabilit și data!”, îi transmitea victimei Lucian Iordănescu, potrivit Gândul.

Bărbatul nu s-a sfiit nici de la a o ameninţa cu moartea.

Încălcând porunca a 7-a (n.r. să nu preacurvești), lovești în femeia iubita. Pentru asta te voi ucide. Nu există scăpare”, mai spunea bărbatul.

Pentru aceste fapte, Lucian Iordănescu a fost condamnat la 2 ani, 3 luni și 20 de zile de detenție, la care s-a adăugat și pedeapsa precedentă, de 2 ani cu suspendare, astfel că sentința finală a fost stabilită la 4 ani, 3 luni și 20 de zile. De asemenea, el trebuie să-i plătească femeii 50.000 de euro.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...