Din nefericire, replicile iPhone-urilor nu sunt întotdeauna rele, fapt ce face ca prezenţa lor să fie posibilă, pentru ca unele persoane să poată fi păcălite.
Este destul de greu să aflăm cât de multe iPhone-uri FAKE sunt vândute în SUA. Apple nu vorbeşte despre această problemă, deşi au existat nenumărate cereri. Tot ce au putut aceştia să spună este faptul că problema este mare, dar că nu au cifre.
Aşa cum informa Noobz.ro zilele trecute, 41.000 de iPhone-uri contrafăcute au fost depistate într-o fabrică din China. Vânzarea de FAKE-uri nu este ceva neobişnuit peste ocean. Printre cei care vând telefoane contrafăcute se numeră Orange County, Calif, un adolescent din Utah şi două magazine din mall-ul din Maryland.
Cele mai greu de depistat sunt dispozitivele care conţin părţi reale Apple şi rulează iOS, dar de fapt au fost părţi din telefoane, care au fost trimise pentru reciclare, de regulă în China. Acolo, companii fără scrupule iau piesele bune din dispozitivele stricate şi le asamblează pentru a obţine noi dispozitive care să pară iPhone-uri.
Uneori, aceste FAKE-uri pot părea destul de reale, dar există câteva semne care le dau de gol.