În curând, românii se vor bucura de bucatele alese de pe masa de Paște, care trebuie să fie plină cu cele mai gustoase preparate tradiționale, cum ar fi friptura de miel, pască, cozonac, și desigur, celebrele ouă roșii.
Paştele se apropie cu paşi repezi, iar gospodinele deja își pregătesc lista cu alimentele pe care le vor cumpăra pentru bucatele alese.
Printre cele mai consumate produse sunt ouăle, însă nu oricine știe să facă diferența între un ou proaspăt sau unul vechi.
Nu mai este mult până la Sfintele Sărbători pascale, iar bucătăresele se pregătesc dea pentru masa de Paște.
Coșul cu ouă roșii este așteptat de familie la masă, însă este foarte important să îți dai seama dacă urmează să mănânci un ou proaspăt sau unul vechi.
Pentru cei ce nu știu, în timp au fost descoperite multe trucuri prin care îți poți da seama dacă un ou de Paște este proaspăt sau vechi.
Cel mai util s-a dovedit a fi cel cu apa, care datează din perioada bunicilor noștri.
„Termenul pe care îl recomandăm este de șapte zile, în condițiile în care ouăle sunt păstrate la frigider. Dar, dacă ouăle sunt cumva fisurate, este recomandat ca maxim în 3 zile să fie consumate”, potrivit ProTV.ro.
Dacă ai dubii în privința vechimii, aplică testul apei.
Pentru asta trebuie să iei un pahar de apă și să așezi oul în interior, iar dacă ajunge la fund și rămâne acolo, înseamnă că este comestibil și proaspăt. În schimb, dacă va pluti, înseamnă că este vechi.
Un sfat important este să nu păstrezi ouăle la căldură, pentru că pot dezvolta bacterii în acest sens, mai spun experții în industria alimentară.
De altfel, nu sunt recomandate cele crăpate, pătate de vopsea sau din care se aude un zgomot de apă, atunci când le agitați.