Cum îți protejezi pielea de arsurile solare, care sunt frecvente vara. Dermatologii avertizează că expunerea îndelungată la ultraviolete poate duce chiar la apariția cancerului de piele, indiferent de vârstă.
Spray-uri pentru o bronzare accelerată, ulei de măsline pe tot corpul sau chiar bere sunt doar câteva dintre trucurile la care recurg unii în încercarea de a se bronza cât mai repede. Potrivit medicilor, aceste metode sunt extrem de periculoase.
Când vine vorba de leacurile populare pentru a vindeca arsurile solare, medicii sunt de asemenea reticenți. Lămâia, cartoful, uleiul alimentar sau chiar iaurtul pot afecta și mai tare zona bolnavă.
„Dacă avem afecțiuni, vorbim de acnee, de pigmentarea facială, atunci ar fi bine să ne sfătuim cu medicul astfel încât să ne și protejeze, dar să fie în siguranță pentru pielea noastră. Dacă nu le alegem corect pot apărea reacții alergice sau reacții iritative de contact”, a spus medicul dermatolog Amalia Anghel.
Aceasta recomandă ca alunițele cu formă neregulată, închise la culoare care sunt umflate ori sângerează să fie verificate și monitorizate de medic. De asemenea, crema cu protecție solară trebuie aplicată din două în două ore, iar dacă intrăm în apă chiar mai des.
Este important de știut că trebuie să folosim crema cu protecție solară zi de zi, nu doar atunci când suntem la plajă deoarece soarele puternic ne poate afecta în orice moment în care suntem afară.
„Pilea deschisă la culoare este mult mai sensibilă, razele solare acționează mult mai rapid, procesele biochimice care acționează la nivelul pielii merg cu o altă viteză și, practi,c acești copii pot face arsuri solare mult mai rapid decât ceilalți. Cu cât pielea este mai deschisă, cu atât factorul de protecție crește”, a declarat medicul de familie Valeria Herdea.