Cum îţi răcoreşti locuinţa, dacă nu ai aer condiţionat. Unul dintre sfaturile cele mai importante de care trebuie să ţii cont este aerisirea casei la primele ore ale dimineţii, când este răcoare afară, iar peste zi, să ţii închise toate uşile şi ferestrele.
Draperiile sau jaluzelele sunt foarte importante vara, pentru că protejează casa de razele soarelui. O altă variantă bună este să limitezi cât mai mult utilizarea electrocasnicelor care emană o cantitate mare de căldura.
Poţi apela la un ventilator mai mare, de cameră, pe care să îl pui pe un scaun inalt, cu un bol de cuburi de gheaţă. În acest fel, curentul produs de ventilator va fi mult mai rece şi, pentru că este amplasat la înălţime, vă racori mai bine camera.
Dacă vrei aşternuturi mai răcoroase, încearca-le pe cele din satin sau pune-le pe cele care îţi plac la rece, înainte de culcare.
O altă soluţie naturală şi deloc costisitoare este să îţi amenajezi pereţii exteriori ai balconului cu plante. Ele sunt o sursă de oxigen pe timpul verii. Dacă stai la casă şi îţi doreşti să păstrezi locuinţa cât mai răcoroasă,, poţi pune plante căţărătoare pe pereţii acesteia.
Dezumidificatorul te poate ajuta să păstrezi o temperatură plăcută în locuinţa ta. Nu este o investiţie mare şi nici nu ocupă foarte mult spaţiu. Totodată, este o soluţia care nu vine cu igrasie şi mucegai.
Dacă stai la curte,, o soluţie la îndemană este să amenajezi o grădină cu cât mai multă verdeaţă. O boltă de viţă de vie chiar în fata casei te va ajuta să păstrezi temperatura casei la un nivel mult mai plăcut.