„Anunţ cu mare amărăciune că am solicitat să fiu declarat falimentar la Înalta Curte din Belfast”, mărturisea Sean Quinn, citat de Daily Mail, după iniţierea acţiunii.
El este primul mare miliardar care îşi pierde averea din pricina crizei financiare.
În perioada 2000-2007, Irlanda a înregistrat o perioadă de „boom” economic, ceea ce a contribuit la creşterea averii lui Quinn, care avea afaceri în asigurări şi construcţii.
După declanşarea crizei financiare, el a mizat pe Banca Anglo-Irlandeză, cumpărând acţiuni ale acesteia şi riscând astfel întreaga avere a familiei. La scurt timp după ce a achiziţionat respectivele acţiuni la Banca Anglo-Irlandeză, aceasta a dat faliment, calculele recente indicând că el are datorii de 2.5 miliarde de lire sterline.
„Nu are în acest moment nicio posibilitate de a-şi plăti datoriile. A rămas cu foarte puţine bunuri”, a declarat avocatul lui Quinn, care a solicitat în instanţă falimentul acestuia.
Banca Anglo-Irlandeză, redenumită Irish Bank Resolution Corporation, a declarat că investighează validitatea falimentului omului de afaceri, având în vedere că aceasta a fost obţinută în Ţara Galilor, nu în Irlanda.
Legile falimentului din Marea Britanie, care se aplică Ţării Galilor, dar nu şi Irlandei, prevăd că o persoană poate să înceapă din nou o afacere la un an după ce a fost declarată falită. În Irlanda poţi să conduci o afacere doar după 12 ani de la declararea falimentului.