„Mi-am dat demisia pentru a proteja familia şi pentru a nu expune Ministerul Sănătăţii şi Guvernul la o ştirbire a imaginii, la afectarea imaginii pentru nişte acuze care nu au fost dovedite, dar pentru care am fost hărţuit zi de zi. Articolul 12C din legea 78/2000 nu există. Este articolul în baza căruia sunt eu acuzat că am săvârşit nu ştiu ce infracţiune. E greu să mă simt vinovat atâta vreme cât baza legală în care sunt eu acuzat nu există. Nu am putut să aflu foarte clar de ce sunt acuzat. Un alt motiv pentru care am demisionat este că în aceste condiţii de tensiune nu aş fi putut duce la capăt obiectivele din programul de guvernare. Premierul mi-a acordat în continuare încredere pentru a coordona acţiunile pe care le-am început, în primul rând proiectul de lege şi apoi încă alte obiective din programul de guvernare”, a declarat Vasile Cepoi, căruia Victor Ponta i-a propus să devină consilier de stat al primului-ministru pe probleme de sănătate.
Întrebat cine va fi înlocuitorul lui la Ministerul Sănătăţii, Cepoi a răspuns că nu ştie şi că este o decizie a primului-ministru. „Poate să fie decât primul-ministru sau un alt ministru”, a completat Cepoi.
Despre „moştenirea” pe care i-o lasă celui care va prea conducerea Ministerului Sănătăţii, Cepoi a spus: „un număr de proiecte care sunt aproape de finalizare, rezolvarea problemei Institutului Cantacuzino, realizarea unui memorandum pentru pornirea construirii a cel puţin patru spitale regionale de urgenţă în această etapă, un proiect de reducere a cheltuielilor energetice, eficientizarea energetică a spitalelor, proiectul de lege, contractul cadru pe anul viitor şi celelalte, dar nu voi fi departe de realizarea acestor proiecte, mă voi implica direct de pe poziţia pe care o am acum”.
Guvernul ar putea fi vizat de o nouă remaniere guvernamentală, informează România TV. Liberala Mariana Câmpeanu ar urma să fie înlocuită de la Ministerul Muncii cu social-democratul Alexandru Athanasiu. La Ministerul Sănătăţii, fotoliul rămas liber după demisia lui Vasile Cepoi ar putea fi ocupat de liberalul Eugen Nicolăescu.