Dupa ce am aflat de ele urmare a mediatizarii excesive, am reactionat firesc cu totii: am inceput sa ne temem. Pentru sanatatea noastra si a copiilor nostri, evident. Si sa ne revoltam.
Cum e cu putinta sa fie asa si noi sa nu fi stiut? De cand mancam noi E-uri? De cand lucrurile obisnuite, cu care am crescut sunt de fapt dusmanii nostri? Si, mai ales, ce e de facut? Ce mai mancam?
Inarmati cu lista de E-uri, care de unde a putut sa o procure, asta in cazul in care nu am abandonat aceasta noua sursa de stress pe ideea “o viata are omu’, doar nu mi-o petrec citind etichetele din supermarketuri”, am incercat sa descoperim pe care alimente se afla E-urile bune si E-urile rele.
Surpriza. Ne temem de E-uri ca ne pot imbolnavi, dar nu stim ce sunt ele. Sunt foarte multe alimente din cele uzuale, ale vietii de zi cu zi, care cu siguranta contin E-uri, insa la noi in tara cel putin, ele nu sunt afisate nicaieri.
Painea, produsele care se vand varsate sau feliate in raioanele de mezeluri-branzeturi, dar chiar si produsele ambalate nu au trecute toate elementele chimice, aditivi,conservanti, pe care le contin.
Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro