Ca să te aiguri că sistemul tău imunitar funcţionează la capacitate maximă trebuie să ţii cont de mai mulţi factori. Nu este de ajuns să iei anumite suplimente sau să bei ceaiuri pentru a te bucura de o imunitate puternică, ci trebuie să eviţi o serie de obiceiuri dăunătoare care îţi afectează nivelul de apărare al organismului şi în acelaşi tmp să îi oferi şi stimulentele necesare.
Obiceiuri care afectează sistemul imunitar
Eşti stresată mai mereu. Desigur că nu te poţi transforma peste noapte, dar poţi adopta câteva metode anti-stres precum meditaţia, sportul şi consilierea psihologică pentru a te calma în situaţiile critice şi pentru a scădea nivelul hormonilor stresului. Ai să observi că vei reuşi să te odihneşti mai bine şi nu te vei mai îmbolnăvi la fel de repede.
6 ceaiuri si efectele lor benefice
Nu dormi destul. Eşti tânără şi ai impresia că îţi dormi viaţa, aşa că pui somnul pe plan secundar. Un studiu de la Universitatea din Chicago a relevat că persoanele care sunt private de cele 7-8 ore de somn necesare zilnic le este afectat drastic nivelul imunităţii. În cadrul studiului, un număr de studenţi voluntari au fost forţaţi să limiteze odihna zilnică la doar 4 ore timp de 6 zile, iar la administrarea vaccinului antigripal, organismul a produs doar 50% din numărul obişnuit al anticorpilor.
Nu râzi destul. (Sperăm că te-am făcut să râzi acum sau măcar să zâmbeşti.) Ei bine, da, orice activitatea care te face să te simţi bine şi scade implicit numărul hormonilor stresului te va ajuta să îţi menţii sistemul imunitar în parametri. În plus, râsul ar stimula creşterea numărului de celule albe din sânge care luptă cu infecţiile!
Citeste cum poti sa iti intaresti sistemul imunitar pe Cosmopolitan.ro.