Frigiderul are, de regulă, două zone de depozitare cu temperaturi diferite.
Una dintre acestea este zona de refrigerare. Aici temperatura trebuie să fie în permanenţă mai mică de +4 grade Celsius. În funcţie de aliment, acestea se pot păstra de la 2 la 7 zile.
Cealaltă zonă este cea de congelare. În acest caz, temperatura trebuie să fie în permanenţă mai mică de -18 grade Celsius. În funcţie de aliment, acestea se pot păstra de la 3 la 24 de luni.
Pentru o bună păstrare a produselor în frigider, este nevoie de o verificare permanentă a temperaturii din cele două zone.
O regulă esenţială este că orice produs congelat nu se va recongela, deoarece înmulţirea bacteriilor şi microbilor se face cu rapiditate. Mai mult decât atât, frigiderul trebuie dezgheţat şi igienizat periodic.
Fructele, legumele, mâncarea preparată, carnea şi produsele din carne, ouăle, untul trebuie puse în zone separate, în niciun caz, acestea nu trebuie să fie amestecate unele cu altele.
Carnea proaspătă nu va fi pusă niciodată deasupra legumelor şi fructelor, iar alimentele gătite nu se vor amesteca cu fructele, legumele sau carnea.
Alimentele tratate UHT (laptele, sucurile de fructe) dacă nu sunt consumate după desfacere, vor fi puse în frigider, însă vor trebui să fie consumate în maxim 2 zile.
Cutiile de conserve care au fost desfăcute nu se mai păstrează în frigider. Acestea trebuie consumate atunci când se deschid.
Pentru a-şi păstra calităţile nutritive, alimentele preparate vor fi păstrate în frigider încă o zi, maxim.
Legumele congelate îşi păstrează mai bine vitaminele decât legumele proaspete depozitate mai multe zile în frigider.