Puteți folosi apa de orez ca să udați plantele. Conține suficient îngrășământ și minerale pentru ca plantele să aibă o viață cât mai lungă și să nu fie afectate de bacterii.
Apa de orez poate stimula creșterea plantelor și creșterea producției de fructe și de culturi. De asemenea, și apa de cartofi e extrem de benefică pentru plante, le adaugă macronutrientul potasiu ce favorizează fotosinteza și transportul apei în plante. Nu mai e nevoie să cumpărați îngrășăminte dacă folosiți această apă.
Mai mult, puteți folosi și apă de ouă fierte. Conține calciu și e un mineral estnțial pentru ca plantele să aibă tulpini și frunze mai puternice.
E obținută fie prin fierbere, fie prin spălarea orezului. Atunci când îl speli, praful de orez din procesul de fabricație se dizolvă în apă. Apa de orez poate să fie obținută și după fierbere. E un caz opțional în care poți strecura orezul după ce acesta a fost fiert sau o poți lăsa să se înmoaie din nou în boabele de orez.
Orezul conține amidon și substanțe nutritive benefice. Mulți oameni nu strecoară excesul de apă din orezul fiert din acest motiv. Totuși, apa strecurată după fierberea orezului e benefică pentru plante și conține mai mulți nutrienți decât apa de orez obținută prin spălare.
Poți să te și folosești de orez ca să nu îl arunci după. Îl poți găti, așa cum o faci în mod obișnuit, iar apa o păstrezi pentru plante.
Citește și Greşeala pe care fiecare român o face în fiecare dimineaţă. Anunţul făcut de Vlad Ciurea!
Orice variantă alegeți pentru a obține apa de orez, o puteți folosi apoi pentru a uda plantele de apartament sau de grădină. Ea trebuie diluată ca fă poată fi aplicată sub formă de pulverizare. Apa de la orez poate fi folosită ca îngrășământ, ceea ce va contribui la creșterea randamentului culturilor, în timp ce hrănește rădăcinile plantelor, făcându-le să crească mai puternice, mai sănătoase și mai rezistente la boli.
E de preferat să o aplicați înainte ca recolta să înceapă ciclul de creștere. Plantele sunt cele mai active atunci și au nevoie să-și desfășoare activitățile biologice.