Cum petrec românii de 1 Decembrie: Mii de porţii de fasole, vin fiert şi ţuică fiartă VIDEO

Ziua Naţională a României este serbată de românii din ţară cu evenimente în aer liber, parade, dar şi cu multă mâncare. Festivităţile au început la Bucureşti cu ceremonia de depunere de coroane la Monumentul Eroului Necunoscut din Parcul Carol.
Romania TV
01 dec. 2012, 08:42
Cum petrec românii de 1 Decembrie: Mii de porţii de fasole, vin fiert şi ţuică fiartă VIDEO

UPDATE 14.47 Peste două mii de persoane au participat, sâmbătă, la Ploieşti, la manifestările organizate cu ocazia Zilei Naţionale.  Sute de ploieşteni au ales să nu asiste nici la discursuri, nici la depunerile de coroane şi să rateze parada militară, preferând să se aşeze la coadă la corturile speciale amenajate, unde organizatorii au împărţit fasole cu cârnaţi şi vin fiert.

Astfel, unii dintre participanţii la manifestări s-au aşezat în faţa corturilor cu o oră înainte ca alimentele să fie aduse pentru a fi împărţite. Autorităţile locale au împărţit ploieştenilor de 1 Decembrie 3.000 de porţii de fasole cu cârnaţi şi au distribuit mii de steguleţe, toate acestea asigurate din sponsorizări.

UPDATE 14.25  Un steag de 27 de metri lungime şi 15 metri înălţime a fost arborat, sâmbătă, de Ziua Naţională, pe Dealul Grădiştei din municipiul Slatina, acesta costând 50.000 de euro, iar la eveniment au participat aproximativ 500 de persoane, care apoi au primit fasole cu cârnaţi şi vin fiert, scrie Mediafax.

UPDATE 13.48 Aproximativ 1.500 de suceveni au participat, sâmbătă, la ceremonialul şi la parada militară organizate, de 1 Decembrie, în zona Pieţei steagurilor UE din oraş, unde a avut loc şi o defilare cu tehnica din dotare a Jandarmeriei, ISU, Poliţiei, Poliţiei de Frontieră şi SRI Suceava.

UPDATE 13.45 Peste 4.000 de persoane au asistat la parada militară care s-a desfăşurat, sâmbătă, de Ziua Naţională, în faţa Palatului Administrativ din Timişoara, unde au defilat peste 500 de militari şi 80 de mijloace tehnice auto, iar trei elicoptere au survolat zona.Programul de 1 Decembrie de la Timişoara continuă cu un spectacol de muzică populară şi deschiderea Târgului de Crăciun. Seara, la ora 18.30, va avea loc retragerea cu torţe a militarilor pe un traseu în zona centrală a municipiului.

UPDATE 13.44 peste 6.000 de ieşeni au asistat, sâmbătă, la manifestările prilejuite de Ziua Naţională, Primăria pregătind pentru participanţi 5.000 de porţii cu fasole şi cârnaţi, dar şi vin fiert.Tot în Piaţa Unirii a avut loc un concert de muzică populară susţinut de interpreţii Irina Loghin, Ionuţ Dolănescu, Maria Ciobanu şi Sofia Vicoveanca.

UPDATE 13. 43 Peste o mie de persoane au asistat, sâmbătă, la Bistriţa, în pofida ploii, la parada militară organizată de Ziua Naţională, prima de după Revoluţie în care militarii au adus în centrul oraşului tehnica de luptă, lor alăturându-li-se jandarmii, pompierii şi poliţiştii.

La eveniment au participat vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Ioan Oltean (PDL), prefectul Ani Bob, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan (PSD), şi primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu (PSD).

UPFATE 13.28 O paradă militară la care au participat 300 de militari şi 30 de mijloace de luptă, printre care TAB-uri, avioane MIG 21 Lancer, dar şi aruncătoare de proiectile reactive, a avut loc, sâmbătă, în Piaţa Avram Iancu din Cluj-Napoca, pentru a marca Ziua Naţională.

Potrivit Mediafax, la manifestările desfăşurate în Piaţa Avram Iancu au asistat câteva sute de persoane.

Primăria Cluj-Napoca va organiza, sâmbătă seară, în Piaţa Unirii, un spectacol folcloric, concerte susţinute de trupele Compact şi DJ Project şi o retragere cu torţe, iar programul se va încheia cu un foc de artificii cu o durată de 15 minute, în Piaţa Avram Iancu.

UPDATE 13.24 Manifestările organizate, sâmbătă, la Drobeta Turnu Severin cu ocazia Zilei Naţionale au fost întrerupte de protestele unei familii din oraş, huduielile fiind îndreptate împotriva premierului Victor Ponta şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu.   „Politicieni , ruşine!… La Mulţi ani România libera şi democratică! La puşcărie cu jefuitorii României!”, au strigat cei doi protestatari, soţ şi soţie.

Bărbatul, Ion Olteanu, a spus că huduielile au fost îndreptate împotriva premierului Victor Ponta şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu.  „Eu am fost unul dintre câteva mii de români care au stat în stradă. Au promis, au minţit! Ponta este un trădător. Duicu (n.r. – Adrian Duicu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi) a ajuns satrap de Mehedinţi. Mehedinţiul nu este proprietatea lui Duicu. Şi-a numit toţi finii şi acoliţii în funcţiii publice. Au spus că depolitizează. Acuzau PDL-ul că au politizat instituţiile statului. Trebuia să pună profesionişti, nu acoliţi în funcţii publice”, a declarat protestatarul.

Manifestările de 1 Decembrie, la care au participat peste o mie de persoane, s-au încheiat cu o paradă în cadrul căreia au fost prezentate autospecialele de intervenţie ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, ale Poliţiei de Frontieră, ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi ale Inspectoratului de Jandarmi şi Poliţiei Locale, însoţite de muzică de fanfară.

Programul de Ziua Naţională continuă la Drobeta Turnu Severin cu un spectacol de muzică populară, iar oamenii vor primi fasole cu cârnaţi şi vin fiert.

UPDATE 11:15 Un lugojan a mers cu bicicleta la Alba Iulia, de 1 Decembrie, ca să arate că iubeşte România

Lugojanul Ştefan Hodi încearcă, de peste 20 de ani, să-şi arate într-un fel inedit dragostea faţă de România şi, deşi are origini maghiare, să demonstreze că e un adevărat român, promovând prin tururi pe bicicletă ţara şi tricolorul. Anul acesta a ajuns, de 1 Decembrie, cu bicicleta la Alba Iulia. „Am venit la Alba Iulia pentru că sunt român, mă consider patriot, naţionalist în sensul bun al cuvântului. Nu am venit pentru a avea o favoare. Am venit din suflet”, spune Ştefan Hodi, potrivit Mediafax.

Preşedintele Senatoului Crin Antonescu, Victor Ciorbea, Ion Iliescu şi ministrul Corneliu Dobriţoiu au fost printre reprezentanţii politici care s-au aflat la ceremonia de depunere a coroanelor la Monumentul Eroului Necunoscut.

În Slobozia, sute de oameni, majoritatea pensionari, şi-au dat coate pentru a primi o porţie de fasole şi un pahar cu ţuică, oferite de Ziua Naţională. Oamenii s-au îmbulzit la mâncare, astfel încât jandarmii mobilizaţi la faţa locului, au ţinut cu greu piept vârstnicilor.

În Bucureşti, în parcul Moghioroş din sectorul 6, pentru festivitatea de 1 Decembrie s-au pregătit 550 de pâini, 400 de kilograme de fasole, 80 de kilograme de cârnaţi şi 100 kg de afumătură. Toate acestea se vor transforma în peste 4.000 de porţii de mâncare. În jurul orei 10.00, oamenii formaseră deja o coadă pentru a ajunge la aceste bunătăţi. În sectorul 2, autorităţile au pregătit zeci de mii de sărmăluţe şi sute de litri de ţuică fiartă.

În Alba Iulia, Ziua Naţională este sărbătorită cu parade, spectacole şi mâncare gratis. Autorităţile au pregătit peste 3.500 de porţii de fasole cu cârnaţi, dar şi sute de kilograme de vin fiert pentru cei care vor participa.

Locuitorii din Buftea vor fi serbiţi de către autorităţi cu sarmale, ciolan cu fasole, dar şi alte bucate tradiţionale de Ziua României.

La Drobeta Turnu Severin, autoriţăţile au pregătit 7.000 de porţii de fasole pentru participanţii de la parada militară.

La Iaşi s-au pregătit 5.000 de porţii de mâncare, la Satu Mare 4.000 porţii, 3.000 la Ploieşti şi 1.800 la Târgu Jiu. Bineînţeles, porţile de fasole vor fi stropite din plin cu vin fiert.

Drapelul României a fost arborat la peste 2.500 de metri altitudine pe vârful Parângul Mare. Jandarmii şi salvamontiştii au îndurat viscolul şi temperaturi sub 0 grade şi au urcat pe vârful Parângul Mare pentru a putea flutura la înălţime tricolorul. După patru ore de mers, au atins cota 2519 şi au fixat drapelul de borna care marchează vârful montan.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Este cea mai veche rugăciune către Maica Domnului. Se spune că face miracole dacă o rostești zilnic. Sunt doar câteva cuvinte
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Regula obligatorie în toate mașinile din România. Nu poate fi încălcată
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
O băutură japoneză îi scapă pe români de mahmureală. Afacerea a prins rădăcini
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Obligație în toate județele României din 1 octombrie. Oamenii pot cere ordin. Statul nu respinge
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat prins cărând cadavrul unei femei pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei
MediaFlux
Cele mai MARI MAJORĂRI de PENSII! Daniel BACIU, anunț privind RECALCULAREA
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'