Cum petrece Mirela Vaida sărbătorile de iarnă. „Am început pregătirile, pentru că odată cu venirea lui decembrie copiii știu că vine Moș Nicolae, Moș Crăciun, și ei asociază ideea asta cu pomul de Crăciun. Chiar tradiția spune că în Ajunul Crăciunului trebuie să împodobim bradul, ei vor pleca de revelion la Cluj, la bunici, și se vor întoarce în ianuarie, când vor începe școala.
Ni s-a părut că este prea scurt timpul de a se bucura de brad și am zis că mai bine îl ținem o lună, ca să ne săturăm, așa încât l-am făcut pe 3 decembrie. La noi e o sărbătoare continuă în casă.
Odată ce am împodobit bradul și l-am băgat în priză va merge toată luna, așteptăm consumul la energie să vedem cât ne costă bradul ăsta luminat continuu. Avem globulețe, beteală peste tot în casă. O să mai punem înainte de Ajun câteva. La vremea aceasta de afară, nu este zăpadă, e ceață și ploaie, nu prea simți Crăciunul afară, așa că mai bine este să ți-l faci tu în casă, să-și decorezi cumva sărbătoarea aceasta.”, a declarat Mirela Vaida, pentru Spectacola.
Citește și: Agresoarea care a încercat să o omoare pe Mirela Vaida nu va sta închisă după gratii
Când vine vorba despre tradițiile de Crăciun, Mirela Vaida încearcă să le insufle și copiilor săi cele mai importante valori ce țin de această sărbătoare. Cei mici merg cu colindul, în prima zi de Crăciun toată familia este la biserică, iar lucrurile materiale sunt trecute pe locul doi.
„Copiii vor merge și cu colinda, pentru că la noi se realizează și la nivel de grădiniță și școală, dar și la nivel de sat, grupuri de colindători, care merg din casă în casă. Formează o ceată de copii de la mare, la mic. Se va merge începând cu 21-22 decembrie. De asemenea, duminica, după slujbă, în Ajun, se merge la colindat. Se primesc colăcuți, mere. Mie îmi place tradiția asta și aș vrea ca și copiii să o ducă mai departe.
În ziua de Crăciun, vom merge la biserică, vom veni acasă, vom mânca. Așa cum se face Crăciunul. Spiritul sărbătorii nașterii Domnului. Din păcate, acum a devenit totul mult prea comercial. Moș Crăciun, cadouri și cam atât. Trebuie să menținem un echilibru și să spunem de fapt că este despre nașterea lui Hristos și să avem firescul acesta al lucrurilor, adică să mergem la biserică, să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru ce avem, să mergem la colindat, să luăm masa în familie, iar apoi mai vedem celelalte aspecte care țin de lucruri materiale.”, a mai spus Mirela Vaida.