Cum poate fi CUMPĂRAT un loc de parlamentar la PPDD în 24 de ore. Taxa: 50.000 de euro

La PPDD, candidaturile pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie pot fi cumpărate şi totul numai în 24 de ore. Gândul a reuşit să negocieze, prin intermediul personajului fictiv Călin Pompiliu Popescu, candidatura pe listele PPDD într-un colegiu din Bucureşti: Popescu a fost sunat personal de Dan Diaconescu, a negociat cu şeful filialei din Capitală şi a aflat că "taxa" este de 50.000 de euro.
Romania TV
31 oct. 2012, 17:19
Cum poate fi CUMPĂRAT un loc de parlamentar la PPDD în 24 de ore. Taxa: 50.000 de euro

Astfel, în numai 24 de ore, personajul Călin Pompiliu Popescu a ajuns la un pas de a candida pe listele PPDD, scrie Mediafax.

Luni, 29 octombrie, la ora 15:00, a fost creat profilul potenţialului candidat al PPDD. Numele său era Călin Pompiliu Popescu. Viitorului candidat i-a fost construită şi o pagină de prezentare în care spune că are 42 de ani; este căsătorit şi are un holding de companii, că a plecat din România în 1990 şi a trecut prin Germania şi SUA. În mod evident, Călin Pompiliu Popescu cu acest profil nu există. El există doar virtual pe pagina de Internet, precizează Gândul.

Trei ore mai târziu, gandul.info a relatat despre contractul de exclusivitate pe care candidaţii PPDD sunt obligaţi să-l semneze, aflând totodată de la reprezentanţii PPDD că listele de candidaţi sunt deja finalizate.

Cu toate acestea, la ora 19.00, personajul Pompiliu Popescu încearcă totuşi să-l contactacteze pe Dan Diaconescu, trimiţându-i un mail la o adresă afişată pe site-ul PPDD.

Mailul are următorul conţinut: „Numele meu este Călin Pompiliu Popescu. Am 42 de ani şi sunt om de afaceri. Apelez la dvs. pentru că v-am urmărit activitatea din ultimii ani şi cred că am putea colabora. Am văzut că v-aţi compus echipa pentru alegerile parlamentare. Aş vrea şi eu să vă sprijin. Ştiu că este cam tardiv, dar mă gâdeam că poate mai aveţi un colegiu liber. Pot să vă garantez că accept să mă inscriu pentru dvs. în orice colegiu mă trimiteţi.”.

Pompiliu Popescu a fost sunat la 23.52 de însuşi Dan Diaconescu, într-o pauză de publicitate a emisiunii OTV în care acesta prezenta o parte dintre candidaţii PPDD şi vorbea despre contractul care previne traseismul.

„Domnu’ Popescu? Îmi cer scuze, abia acum am putut să vă sunt. Ce faceţi, sunteţi din Bucureşti?”, îşi începe Dan Diaconescu dialogul cu virtualul candidat. Diaconescu întreabă dacă Pompiliu Popescu a mai făcut politică, despre afacerile sale şi se ajunge şi la o discuţie legată de candidatură.

„Şi aveţi forţă să participaţi? Ştiţi cum sunt alegerile astea în România? Cum să vă spun, ele nu prea au legătură cu platformele program şi cu… Au legătură cu alte lucruri. Din păcate, concurenţii noştri cheltuie enorm de mulţi bani”, spune Diaconescu.

Nu mai lungeşte dialogul şi îi spune posibilului aliat politic să vină la OTV: „Acum se fac candidaturile. Puteţi veni în seara asta la noi la OTV”. Discuţia s-a încheiat cu convenţia că Pompiliu Popescu ar putea ajunge la OTV chiar luni seară. Transmisiunea live a OTV s-a reluat, Dan Diaconescu lăudându-şi candidaţii la parlamentare.

Marţi, 30 octombrie, la ora 01:30, Pompiliu Popescu l-a sunat pe Dan Diaconescu şi i-a spus că este mult prea târziu şi este obosit după o zi lungă de încheiat afaceri.

„Păi, mă sunaţi mâine, când puteţi, şi ne vedem undeva. Nu ştiu când să vă zic să mă sunaţi că nu ştiu ce noapte am”, spune Diaconescu, precizând că rămâne să discute din nou în cursul zilei de marţi, 30 octombrie.

Marţi, la ora 13.00, preşedintele PPDD Bucureşti, Radu Orzaţă, anunţă, pentru gândul, că Dan Diaconescu va candida la Gorj în acelaşi colegiu cu premierul Victor Ponta. Pompiliu Popescu îl sună pe patronul OTV care însă nu răspunde. Îi trimite un mesaj în care îi cere o întâlnire pentru ora 16:00.

După 20 de minute, este sunat de Dan Diaconescu: „Vă salut! Diaconescu sunt. Vă dau numărul unui coleg cu care să vă întâlniţi”. Transmite numărul şefului PPDD Bucureşti, Radu Orzaţă. Spune că el este cel care va indica un colegiu din Bucureşti. Presupusul candidat insistă pentru o întâlnire cu şeful PPDD sau măcar să îi prezinte condiţiile de înscriere în cursă.

„Eu sunt acasă, încerc de câteva ore să mă culc şi nu pot. Mai ajung la birou la şapte seara şi atunci o să fie târziu pentru birocraţie. Oricum vă întâlniţi şi cu mine. Radu vă spune ce locuri sunt libere în Bucureşti. Vedeţi cu el unde vă place”, a fost replica lui Diaconescu.

Viitorul presupus candidat spune că ar vrea, desigur, un colegiu în Bucureşti, dar în schimb nu ştie cum se pune problema din punct de vedere financiar.

„Păi, există o taxă oficială de plătit la stat care este de 3.500 de lei. Restul depinde de dumneavoastră pentru că, totuşi, trebuie să vă faceţi campanie. Depinde de ce adversar aveţi. Ce fac ei trebuie să faceţi şi dumneavoastră. Restu’ vorbiţi cu Radu”, spune Diaconescu.

Marţi, la 14.30, pretendentul la un loc în lista PPDD îl sună pe Radu Orzaţă şi îi propune o întâlnire.

„Vă spun din start că orice discuţie care are un rezultat pozitiv se încheie şi cu plata unei chitanţe şi nu se poate amâna dincolo de ora 16:00. Eu sunt la OTV, veniţi aici”, a explicat şeful PPDD Bucureşti. potrivit gandul.info.

La ora ora 15:00, Călin Pompiliu Popescu revine cu un telefon la şeful PPDD Bucureşti, căruia îi spune că vrea să candideze, dar are nevoie de detalii. Radu Orzaţă îi spune că urmează să fie candidatul PPDD într-un colegiu din Bucureşti pentru funcţia de senator în Parlamentul României. Radu Orzaţă dezvăluie şi că există o „taxă” pe care candidatul o plăteşte partidului: 50.000 euro pentru un loc de senator. Spune că totul se face pe contract.

La câteva minute, Pompiliu Popescu primeste pe mail, de la PPDD Bucureşti, documentele necesare înscrierii în partid. Printre documentele obişnuite (declaraţii de avere/interese, declaraţia de acceptare a candidaturii, de necolaborare cu Securitatea) a primit şi convenţia-contract prin care viitorii parlamentari PPDD se obligă să plătească 2 milioane euro dacă trădează partidul.

O nouă discuţie între cei doi, în care aspirantul la un post de parlamentar anunţă că a colaborat cu Securitatea, iar reprezentantul PPDD îi spune că ar fi totuşi o problemă, pentru că partidul a aflat târziu, se încheie cu promisiunea lui Pompiliu Popescu că va consulta un avocat pe acest subiect.

Legea 334/2006 spune că un candidat la alegerile parlamentare poate utiliza in campania electorală 350 de salarii de salarii de bază minime brute pe ţară. Asta înseamnă că pentru alegerile parlamentare din acest an suma este de 245.000 lei adică 53.000 euro.

Conform aceleiaşi legi, banii daţi partidului de un candidat propus pentru alegeri sunt consideraţi donaţie. Aceeaşi lege spune că o persoană fizică poate dona partidului suma 200 de salarii minim brute, ceea ce înseamnă 140.000 lei adică 30.800 euro.

Prin urmare, Călin Pompiliu Popescu nu putea să doneze partidului suma de 50.000 euro pentru că aceasta ar fi depăşit cu 20.000 euro pragul legal admis

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Cine este câştigătorul Survivor România 2025: Când se difuzează marea finală
Fanatik.ro
Lidia Zenny, numerolog şi expert în pedagogie numerologică, anunță cum va fi 2025 în funcţie de data naşterii. Explicații astrologice pentru fiecare om în parte
Capital.ro
Se pune impozit după deces și înmormântare. Românii au datorie la ANAF, plus taxă notarială
Playtech.ro
Se construiește un Drum Expres pentru București. Șoseaua va avea 4 benzi de circulație, când trebuie să fie gata
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Țara-fantomă care a existat doar 5 zile, unde românii sunt priviți cu suspiciune. „Rusia e sora noastră”
wowbiz.ro
A murit în Vinerea Mare! Celebru artist român s-a stins fulgerător
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
Criminalul invizibil, moștenirea lăsată umanității. Cum ne afectează deciziile din anii '80
Ego.ro
Ce a pățit Armin. Nicoară, imediat după ce a devenit tată! Probleme cu botezul și... EXCLUSIV
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
kanald.ro
Un tânăr a ars de viu și alți doi se zbat între viață și moarte, după ce mașina în care se aflau s-a izbit puternic de un TIR, în Caraș-Severin
Cancan.ro
CAUZA morții Julietei Szönyi. Sora actriței din 'Toate pânzele sus' face dezvăluiri tulburătoare
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Anunț dureros despre Elena Udrea chiar în Vinerea Patimilor. Vestea cruntă confirmată de avocatul ei
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
stirilekanald.ro
Dragoș Cristescu a murit în Vinerea Mare! Celebru artist român s-a stins fulgerător
Inca o moarte suspecta in randul angajatilor de la cel mai mare spital din Iasi: „Sunt ca negrii pe plantatie”
MediaFlux
Ce este interzis în Sâmbătă Mare. Ziua tăcerii și a vegherii
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Am întrebat ChatGPT ce rețetă de cozonac îmi recomandă de Paște. Iată „secretul” cozonacului perfect, potrivit algoritmilor AI