Cum porneşti corect centrala termică. De cele mai multe ori, temperaturile tind să fie foarte scăzute la prima oră a dimineții și la ultimele din zi. În funcție de nevoile fiecărui consumator, în aceste perioade este momentul să deschidem centrala termică. Dacă lucrezi de acasă, este recomandat să ții încălzirea pornită într-o singură cameră pentzru a nu fi nevoit să plătești sume exagerate de bani. Noaptea, în schimb, centrala trebuie oprită, lucru valabil și când nu suntem acasă.
Matthew Jenkins, un expert în încălzire de la MyJobQuote, recomandă consumatorilor să pornească centralele când temperatura medie externă, pe timp de zi, scade sub 15 grade Celsius. „Temperatura exterioară de 15 grade Celsius este punctul în care oamenii observă o schimbare suficient de mare încât să poată resimți un anume disconfort. Anul acesta, temperaturile din timpul zilei probabil vor scădea sub 15 grade Celsius în ultimul weekend din luna octombrie, acesta fiind momentul optim pentru a porni căldura”, a spus Matthew Jenkins, potrivit Mirror.
De asemenea, după perioada de vară, centrala termică şi instalaţia trebuie verificate pentru a nu avea parte de evenimente nedorite. Este bine să se facă aerisirea caloriferelor şi verificarea acestora, dar şi a ţevilor. În general, oamenii consideră o temperatură confortabilă de interior, în sezonul rece, cea care variază între 18 și 21 grade Celsius. Experții în domeniu recomandă în acest sens tuturor consumatorilor să aibă grijă ca temperatura din locuințe să nu scadă sub 15 grade Celsius, fiindcă acest lucru va afecta starea de sănătate.