Cum poți albi și parfuma orice haină doar cu sucul de la o lămâie. Puțini știu însă că acest fruct îl putem folosi cu folos și în afara bucătăriei.
Cum poți albi și parfuma orice haină doar cu sucul de la o lămâie. Trucul pe care trebuie să îl știe orice gospodină!
Sucul de lămâie vine cu nenumărate întrebuințări dar te-ai gândit vreodată că este un aliat extrem de bun și pentru haine? Și nu orice haine, ci hainele dificile și albe de vară, din in sau voaluri și mătăsuri. Tot ce trebuie să faci este să speli hainele delicate de mână, clătește-le bine și apoi lasă-le să stea în apă cu zeamă de lămâie timp de o oră. Clătește-le cu apă rece și pune-le la uscat la soare. Vei vedea că vor fi mai albe decât înainte.
Totodată, pentru un miros fresh și reconfortant trebuie să presăm cu ambele mâini, trei felii de lămâi după ce am tăiat ceapă sau pește.
Curăță unghiile cu lămâi, să le faci mai albe și să scapi de mirosul neplăcut de mâncare se sub unghii. Curăță tocătorul de lemn și ustensilele de lemn din bucătărie cu felii de lămâie, să le albești și să scapi de mirosuri.
Lămâiul (Citrus limon) este un arbust din familia Rutaceae, nativ din Asia, de la 5 la 10 m înălțime, considerat veșnic verde.
Fructul copt are forma sferică alungită și coaja în culori care variază de la verde deschis la galben strălucitor. Fructul ajunge la maturitate toamna târziu în emisfera de nord. Pulpa este suculentă, bogată în acizi și în vitamina C, ceea ce a făcut fructul – datorită conservării ușoare – să fie distribuit în întreaga lume de marinarii care-l utilizau pentru a preveni scorbutul.
Fructul este utilizat în scopuri culinare și non-culinare în întreaga lume – în primul rând pentru suc, deși pulpa si coaja (coaja) sunt deasemeni folosite la gătit. Sucul de lămâie conține aproximativ 5%-6% (aproximativ 0,3 M) de acid citric, care îi dă un gust acru și un pH de 2-3. Gustul acru distinctiv al sucului de lămâie îl face un ingredient cheie în multe feluri de mâncare din întreaga lume.